Zbog čega nije bilo gol-lajn tehnologije na meču Srbije i Portugalije? UEFA je rešila misteriju

29.03.2021

22:22

0

Autor: Adam Štulić

Evropska kuća fudbala objasnila zbog čega arbitri nisu imali tehnološku pomoć

Zbog čega nije bilo gol-lajn tehnologije na meču Srbije i Portugalije? UEFA je rešila misteriju
Copyright Printscreen/NovaS

Već nekoliko godina unazad gol-lajn tehnologija koristi se na najvećem nivou fudbalskih takmičenja, zbog čega je nastalo dodatno čuđenje u javnosti, kada holandski arbitar Dani Makeli na utakmici Srbije i Portugalije (2:2) nije mogao da računa na pomoć moderne tehnologije.

Podsetimo, velika se prašina podigla posle meča drugog kola kvalifikacija za SP koji se u subotu odigrao na stadionu “Rajko Mitić”, pošto holandski arbitri nisu priznali gol Kristijana Ronalda u samoj završnici duela.

Posle dva dana ćutanja, konačno se oglasila i UEFA.

Odluku o gol-lajn tehnologiji za utakmice evropskih kvalifikacija donosi domaćin. I o tome se odlučuje uoči svakog meča. Ukoliko domaćin planira da sudije koriste pomenutu podršku tehnologije obavezan je da o tome obevesti svog rivala i dobije pismeno odobrenje za korišćenje iste – objasnili su u Nionu za “Rojters”.

Čelnici UEFA nisu želeli dalje da ulaze u detalje i šire polemiku, pa je tako ostalo nejasno ko od rivala nije želeo pomoć gol-lajn tehnologije, tako da će, barem zasad, ostati misterija da li je FSS procenio da tehnološka pomoć neće biti potrebna, ili je zahtev sa Terazija otišao u UEFA, ali ga nisu prihvatili Portugalci.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike