Crno-beli nisu izneverili Stanojevića protiv Metalca: Marakana čeka razigrani Partizan

03.04.2021

18:59 >> 19:08

0

U humskoj domaći tim savladao ekipu iz Gornjeg Milanovca rezultatom 3:0 (1:0)

Crno-beli nisu izneverili Stanojevića protiv Metalca: Marakana čeka razigrani Partizan
Copyright FK Partizan

Pred 164. večiti derbi Partizan se u Humskoj sastao sa ekipom. Metalca iz Gornjeg Milanovca i slavio 19 pobedu u nizu rezultatom 3:0 (1:0). Golove su postigli Sejduba Suma u 43. iz penala, Miloš Jojić u 54. i Lazar Marković u 58. minutu.

Fudbaleri Partizana odlaze na večiti derbi zajedno sa svojim trenerom Aleksandrom Stanojevićem koji je u najavi utakmici sa Metalcem rekao da mu meč sa Crvenom zvezdom neće ništa značiti ako se ne pobedi dužnik od jesenas, ekipa iz Gornjeg Milanovca, pa je čak rekao da sebe ne vidi na Marakani bez tri boda iz večerašnjeg duela. Ova pretnja mogle je biti dodatni motiv njegovim igračima.

Bila je primetna želja crno-belih da pritisak na poslednju liniju Metalca što pre donese promenu rezultata, ali nije im se dalo iako su za 15 minuta stvorili tri odlične prilike. Najpre je Suma spojio sa golom Lazara Markovića, ali je Bojan Mlađović klizećim startom u poslednjem času sprečio najgore po njegov tim. Već u sledećoj akciji, u 10. minutu, Filip Holender se sa levog krila javio centaršutom, koji je Aleksandar Miljković glavom probao da prosledi u gol, da bi de nesebičnost reprezentativca Mađarske u 12. minutu pokazala nesvrsishodnom.

FK Partizan

Mogao je Holender i sam da završi akciju u kojoj su Lazaru Marković i on išli ka golmanu Dušanu Puletiću bez pratnje, ali je odluka za asistenciju zatekla njegovog saigrača u ofsajd poziciji. Pritisak nije jenjavao, mada su igrači Metalca sa većom koncentracijom branili zonu oko svog kaznenog prostora. Nedostajao je bolji završni pas crno-belima, pa i organizovaniji prekid, koji je ovog proleća otvorio nekoliko odbrana, dok su večeras tri Jojićeva pokušaja završila u gol-autu ili u Puletićevom naručju.

Nije pogrešno zaključiti da su izostanci Bibarsa Natha, Takume Asana i Igora Vujačića oslabili napadački potencijal ekipe Aleksandra Stanojevića, što se na njihovu sreću nije pokazalo i kod realizacije penala u 42. minutu. Mlađović je bez prevelike potrebe pokupio Markovića, omogućivši Sumi tako da se upiše u listu strelaca sa bele tačke umesto standardnog “penaldžije” Natha kojem je uspešnost 8/8.

Pauza nije menjala ranija opredeljenja obe ekipe. Igralo se uglavnom na jedan gol, uz stalan pritisak na loptu sa željom da se što pre povrati posed. Baš takva igra dovela jeJojića na leđa Marka Zoćevića i primorala ga grešku dok je kombinovao sa svojim štoperima, a onda i donela gol iskusnog veznog fudbalera za 2:0 u 54. minutu. Sve dileme, ako ih je kod nekog uopšte bilo, rešio je Marković četiri minuta kasnije. Miljković je ispratio akciju Sume, centrirao sa krila u sredinu gde je spreman bio Marković za  konačnih 3:0.

Pročitajte još

PARTIZAN – METALAC 3:0 (1:0)

Stadion: Partizana. Sudija: Danilo Grujić. Strelci: Suma 44. p, Jojić 54, L. Marković 58. Žuti kartoni: Lazar Marković, Lazar Pavlović.

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Ostojić, Obradović (od 67. Urošević) – Zdjelar (od 61. Šćekić), Jojić – L. Marković (od 61. Stevanović), Suma (od 66. Pavlović), Jović (od 46. Asano) – Holender.  Trener: Aleksandar Stanojević

METALAC: Puletić – Vlalukin, Rogač, Pecelj (od 59. Grbović), Vasiljević (od 72. Milićević) – Krajišnik, Cvetković, Maksimović (od 59. Jokić), Zoćević (od 59. Kokir), Mlađović – Katanić (od 72. Luković). Trener: Žarko Lazetić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike