Žotina golgeterska serija obradovala Klopa, Siti preživeo Gvardiolin rulet

03.04.2021

21:21 >> 21:27

0

Autor: N. St.

Portugalac nastavio da trese mreže

Žotina golgeterska serija obradovala Klopa, Siti preživeo Gvardiolin rulet
Copyright Tanjug/Catherine Ivill/Pool via AP

Bitka za četvrtu poziciju koja vodi u Ligu šampiona je uzbudljivija od one za titulu. Za tu poziciju boriće se Čelsi, Liverpul, Vest Hem, Totenhem i Everton.

Posle debakla „plavaca“ ekipa Jirgena Klopa se vratila u trku. Na „Emirejtsu“ su savladali Arsenal – 0:3 (0:0).

Igralo se praktično sve vreme pred golom domaćeg tima, kružili su „crveni“ oko kaznenog prostora, tražili gol, ali nisu u tome uspevali. Onda se nemački stručnjak odlučio da napravi izmenu koja je mnoge iznenadila. Izveo je levog beka Robertsona i uveo Žotu.

To mu se ekspresno isplatilo. Portugalac je nastavio golgetersku seriju i posle dva gola Srbiji u Beogradu postigao je svoj treći gol glavom na centaršut Aleksandera-Arnolda. U 68. minutu, svega četiri minuta posle prvog, usledio je drugi gol. Mohamed Salah je iskoristio lošu intervenciju Gabrijela, odlično se zagradio i poslao loptu kroz noge Lenu. Konačan rezultat postavio je Žota u 82. minutu posle dobrog napada i asistencije Manea.

Liverpul ima 49 bodova, dva manje od Čelsija, a iza su Vest Hem (49 i meč manje), Totenhem (49, meč manje) i Everton (46, dva meča manje).

Pep Gvardiola je odlučio da čuva igrače za četvrtfinale Lige šampiona i duel sa Dortmundom. Uprkos tome njegov tim je uspeo da savlada Lester – 0:2 (0:2).

Na klupi je ostavio Kansela, Gundogana, Silvu, Fodena, Sterlinga, Stounsa, Toresa, ali je i to bilo dovoljno. Mendi je zatresao mrežu u 58. minutu, a Žesus u 74. stavlja tačku na meč.

Lids je opravdao ulogu favorita i lako savladao Šefild junajted – 2:1 (1:1).

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike