KRAJ: Real i Siti slavili i napravili prvi korak ka polufinalu LŠ

06.04.2021

18:15 >> 21:11

0

Autor: N. St.

Odigrani četvrtfinalni mečevi Lige šampiona

KRAJ: Real i Siti slavili i napravili prvi korak ka polufinalu LŠ
Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Četvrtfinalni okršaji u Ligi šampiona su krenuli. Večeras su na programu bile prve dve utakmice, jedna u Madridu, druga u Mančesteru.

U reprizi finala iz 2018. godine je Real ponovo slavio protiv Liverpula (3:1). Nije bilo novog duela Serhija Ramosa i Mohameda Salaha zbog povrede defanzivca Madriđana, ali je Zidanova ekipa odigrala znatno bolje tokom celog meča. Klopovi puleni su imali šanse da dođu možda i do povoljnijeg rezultata, ali nisu u tome uspeli.

Vinisijus je kažnjavao početničke greške odbrane gostiju što je bio sam ojoš jedna pokazatelj koliko “crvenima” nedostaju štoperi i Van Dajk.

Na “Etihadu” je Siti savladao Borusiju Dortmund (2:1). Znatno teže nego što je očekivao su “građani” uspeli da dođu do pobede. Izvukao ih je pogodak Fodena u nadoknadi posle dodavanja Gundogana.

Revanš mečevi su na programu za osam dana u Engleskoj, odnosno Nemačkoj.

Dešavanja sa utakmica ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

90+4′ – KRAJ

Utakmice su završene. Real je slavio sa 3:1 protiv Liverpula, a Siti sa 2:1 protiv Dortmunda.

90+1′ – GOL FODENA

Odložio je Gundogan loptu za Fodena koji na sjajan način postiže gol i vraća prednost “građanima”.

90′ – NADOKNADA

U Madridu će se igrati još četiri minuta.

87′ – KLOP BESAN NA BRIHA

Ponovo je Mane pao i opet se Brih nije oglasio. Klop je besneo na arbitra kraj aut linije.

84′ – 1:1 U MANČESTERU

Marko Rojs je poravnao rezultat na “Etihadu” posle asistencije Halanda. Ujedno je postao i rekorder “milionera” kao najbolji strelac kluba u istoriji elitnog takmičenja.

83′ – ŽUTI ZA TRENTA

Bek Liverpula Arnold je dokačio malo po licu Vinisijusa, fudbaler Reala je malo više odglumeo tu situaciju i pao držeći se za glavu. Trent je protestovao oštro kod pomoćnika, pa je zbog toga dobio žuti karton.

81′ – KLOPOVE PROMENE

Uveo je Klop Šaćirija i Firmina umesto Kabaka i Žote. To je značilo i da se Fabinjo preselio na poziciju štopera. Jasna želja nemačkog stručnjaka da ide na gol.

76′ – SITI OPASAN

Imao je Siti dve prilike da udvostruči prednost. Prvo je Fodenov šut zaustavio golman Hilc, da bi De Brujne posle nekoliko dobrih poteza poslao loptu pored stative.

70′ – VALVERDE NA TERENU

Napravio je Zidan prvu promenu i umesto Asensija uveo Valverdea.

65′ – VINISIJUS PONOVO!

Benzema se dobro zagradio, vratio do Modrića koji šalje ka Vinisijusu, lopta prolazi kroz noge Filipsu, Alison je uspeo da je dokači, ne i da odbrani.

64′ – ARNOLDOVO ISKUPLJENJE

Uspeo je Arnold da se iskupi za veliku grešku u prvom poluvremenu. Posle kornera je Kurtoa uhvatio loptu i pokrenuo kontru, Asensio i Vinisijus su imali situaciju dva na jedan, Arnold je presekao dodavanje i uspeo da se iskupi.

59′ – ŽESUS NA TERENU

Odlučio je Gvardiola da igra bez klasičnog napadača u ulozi “lažne devetke” bio je Bernardo Silva. Promenio je Pep odluku i uveo Žesusa umesto Silve.

52′ – SALAH!

Mnogo konkretnije je Liverpul započeo drugo poluvreme, bili su konkretniji od starta. Nagrada za to stigla je u 50. minutu, Žota je loše šutirao, ispostavilo se da je to bila asistencija za Salaha koji je matirao Kurtou. Usledila je VAR provera zbog mogućeg ofsajda, gol je priznat.

48′ – POKUŠAJ HALANDA

Mogao je Haland da izjednači u 48. minutu, ali je preslabo šutirao. Ederson je lako uhvatio loptu.

46′ – DRUGO POLUVREME

Utakmice u Madridu i Mančesteru su nastavljene. Nije bilo promena u ekipama.

45′ – POLUVREME

Završena su prva poluvremena na oba meča. Liverpul mora da juri gol u nastavku što će definitivno dati šansu Realu da zapreti iz kontre.

42′ – ALKANTARA NA TERENU

Odluka Klopa je iznenadila mnoge na početku kada je izostavio Tijaga iz startne postave. Video je da ekipi nedostaje kreativnost i da nije dobio ništa sa Keitom pa je u 42. minutu u igru uveo Alkantaru.

36′ – NOVI POKLON LIVERPULA, REAL DO 2:0

Odbrana Liverpula nastavlja da poklanja. Mane je tražio faul na polovini Reala, nije se to dogodilo, a posle centaršuta Krosa je Arnold glavom praktično assitirao Asensiju koji je lako prevario Alisona.

32′ – SITI DOBIO, PA IZGUBIO PENAL ZBOG VAR-A

Džan je bio nesmotren u kaznenom prostoru, iz VAR sobe su stigle sugestije glavnom arbitru da treba da proveri situaciju. Džan je zbog protesta dobio žuti karton, a rumunski arbitar je promenio odluku i pokazao da neće biti penala, ali da se neće poništiti javna opomena Džanu. U Madridu je Bnezema pao u petercu posle duela sa Kabakom, Brih je opet odmahnuo rukom na proteste francuskog napadača o penalu.

27′ – VINISIJUS ZA GOL REALA!

Kros je poslao loptu sa svoje polovine u prostor, Filips se veoma loše postavio, Arnold je takođe kasnio, a Vinisijus je savršeno primio loptu i matirao Alisona.

20′ – GOL!

Pao je i prvi gol večeras. Kevin De Brujne je doneo Sitiju prednost protiv Dortmunda. Lako je završio akciju posle povratnog pasa Mareza.

15′ – NIŠTA OD PENALA

Posle pada u kaznenom prostoru Liverpula svi u Realu su tražili penal, Brih je samo odmahnuo rukom i pokazao da se meč nastavi. Nedugo zatim je Liverpul probao posle dobrog centaršuta Arnolda, ali su defanzivci domaćina uspeli da interveniu.

11′ – PRETE REAL I DORTMUND

U dosadašnjem delu utakmice nešto bolji su Real i Dortmund. Dva tima su za nijansu opasnija od svojih rivala, ali nema nekih velikih opasnosti.

5′ – SUDIJE

Na meču u Madridu pravdu će deliti Feliks Brih, dok će u Mančesteru suditi Ovidiju Hategan.

1′ – UTAKMICE SU POČELE

Mečevi su počeli.

20:20′ – SASTAVI U MANČESTERU

Poznate su postave za duel u Mančesteru.

SITI: Ederson – Voker, Stouns, Dijaš, Kanselo – Rodri, Gundogan – Marez, De Brujne, Foden – Silva

DORTMUND: Hilc – Gereiro, Humels, Akandži, Bauza – Dahud, Džan, Belingem – Rojs, Knauf, Haland

20:17′ – SASTAVI U MADRIDU

Sastavi za utakmicu u Madridu

REAL: Kurtoa – Lukas, Militao, Naćo, Mendi – Kros, Kazemiro, Modrić – Asensio, Vinisijus, Benzema

LIVERPUL – Alison – Robertson, Filips, Kabak, Aleksander-Arnold – Vajnaldum, Fabinjo, Keita – Mane, Salah, Žota

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike