Zašto su nestale "desetke" u fudbalu: Čuveni Argentinac ima jasan stav

09.04.2021

11:02

0

Autor: D. P.

Zbog čega je sve manje kreativaca u ovom sportu

Zašto su nestale "desetke" u fudbalu: Čuveni Argentinac ima jasan stav
Copyright Profimedia

Nekadašnji reprezentativac Argentine, as Valensije i Benfike, Pablo Aimar objasnio je u jednom podkastu zašto danas u savremenom fudbalu ima sve manje kreativnih igrača.

Čuveni “gaučos” naglašava da se ljudi ne mogu čuditi što je sve manje majstora kad sistem rada pravi mašine od igrača.

Ne volim da slušam o tome kako nema kreativnih igrača, pogotovo nakon 800 treninga gde je sve automatizovano. Verovatno će tako biti dok se na ovaj način bude treniralo – rekao je bivši argentinski reprezentativac, sada trener.

Profimedia

Ako postoji 15-godišnjak koji dribla protivnike, kažemo mu da to ne čini zato što je dva ili tri puta izgubio loptu. Da, izgubiće loptu dva ili tri puta, ili pet ili deset…Razumem pitanje pozicione igre, napada se prostor, ali mislim da mi treneri moramo obratite pažnju na taj navodni ili stvarni nedostatak kreativnosti. Uz sve defanzivne postavke koje postoje samo će ih kreativci uspešno proći. Kreativac je neko ko stvara i izmišlja nešto drugačije, jer svi ostali rade jedno te isto.

Pročitajte još

Aimar kaže da zbog svega toga igračima treba dati slobodu da pogreše

Fudbal nije šah. Top neće uvek isto da se kreće, a konju je ograničeno kretanje. Tako i u fudbalu. Nekima moramo dopustiti da igraju i da pogreše. Ako u najmlađim uzrastima tražimo taktički fudbal, onda ne možemo očekivati kreativce.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike