Bogdanović u epicentru velikog "revolveraškog" obračuna (VIDEO)

10.04.2021

07:06

0

Autor: D. B.

Na meču Atlante i Čikaga jedan igrač je učinio nešto što niko od bulsa još od Majkla Džordana nije uspeo

Bogdanović u epicentru velikog "revolveraškog" obračuna (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Ben Margot

U nekom momentu utakmice njegove Atlante protiv Čikaga, Bogdan Bogdanović se sigurno zapitao – da li će ovaj momak promašiti nešto?! U nekom momentu centar gostujućeg tima Nikola Vučević sigurno je promrmljao nešto slično, samo zbog jednog od Bogdanović saigrača.

Atlanta je pobedila Čikago 120:108 (25:33, 28:33, 33:18, 34:24) u meču koji će se pamtiti kao utakmica u kojoj je adut “bulsa” Zek Lavajn ubacio 50 poena (12-7 šut za tri), imao je osam skokova, pet asistencija, a da su “houksi” uzvratili preko Treja Janga koji je meč završio sa 42 poena (19-14 šut za dva poen) uz osam skokova i devet asistencija.

Bogdanović je bio deo starne postave Atlanta. Igrao je 34 minuta i posle dužeg vremena nije uspeo da postigne trojku. Meč je završio sa deset poena, četiri skoka, dve asistencije. Vučević je utakmicu okončao sa 25 poena i deset skokova.

Levajn je bio nezaustavljiv posebno tokom prvog poluvremena u kome je ubacio 39 poena! On je prvi igrač Čikaga koji je postigao 30 poena za poluvreme još od Majkla Džordana i meča protiv Portlanda odigranog 24. februara 1997. godine.

Tanjug/AP Photo/Ben Margot

– Samo sam bio u pravom ritmu. Pokušaji za tri poena su ulazili, onda sam počeo da pogađam i sa polu-distance. Bio sam umoran u pojedenim momentima meča, pa sam pokušavao da iznudim i što više penala.

A dok je bio u tom ludom ritmu Čikago je vodio. Stigao je i do 11 poena prednosti. Ali, igrači Atlante se nisu predali. Poslednji put Čikago je vodio 88:86 na 11 minuta pre kraja meča. Onda su na scenu stupili Glinari, Kapela , meč je završio sa 22 poena i deset skokova i naravno Jang.

Pročitajte još

– Morali smo da menjamo plan zbog onoga što je radio Levajn. Imao je neverovatno poluvreme. Pokušali smo da budemo agresivniji na njemu i da mu ne dozvolimo da lopta dođe u njegove ruke – objasnio je Danilo Galinari koji je pobedi Atlanta doprineo sa 20 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike