Majstorija Aleksandera-Arnolda za Klopovu radost: Gol za revanš i poruka Sautgejtu

10.04.2021

16:21 >> 16:33

0

Autor: N. St.

Pobeda Liverpula i najava uzbudljive trke za četvrto mesto

Majstorija Aleksandera-Arnolda za Klopovu radost: Gol za revanš i poruka Sautgejtu
Copyright Tanjug/Clive Brunskill/Pool via AP

Odluka selektora Engleske Gereta Sautgejta da ne pozove desnog beka Liverpula Trenta Aleksandera-Arnolda u reprezentaciju za mečeve kvalifikacija za SP u Kataru je izazvala mnogo polemike. Izgleda da je to bio dodatni motiv za njega da se dokaže upravo pred šefom struke reprezentacije koji je bio na „Enfildu“.

Zahvaljujući njemu je Liverpul uspeo da savlada Aston Vilu – 2:1 (0:1).

Poveli su gosti golom Votkinsa u 43. minutu i to je vratilo neke uspomene na debakl na početku sezone i poraz od 7:2. Izgledalo je da se to neće dogoditi kada je Firmino u nadoknadi prvog dela izjednačio. Međutim, ponovno gledanje VAR-a i nova blago rečeno sporna odluka su poništili pogodak zbog milimetarskog ofsajda Žote koji je uočen izvlačenjem raznih linija.

Ono što nisu uspeli tada jesu u 57. minutu. Robertson je šutirao, Martinez odbranio njegov šut, ali je Salah uspeo ispred Mingsa da reaguje i da glavom pošalje loptu u mrežu. To je bio i prvi gol Redsa na svom stadionu posle čak 12 sati i 44 minuta igre u domaćem šampionatu! Imali su i jedni i drugi prilike da postignu pogodak i delovalo je da je samo pitanje momenta kada će se to dogoditi.

U prvom minutu nadoknade je Martinez odbranio šut Alkantare, lopta se odbila do Aleksandera-Arnolda koji je hirurški preciznim udarcem pogodio dalji ugao i tako doneo tri boda svom timu.

Liverpul je tako, bar na kratko, preuzeo četvrtu poziciju koja vodi u Ligu šampiona, ima 52 poena koliko ima i Vest Hem i bod više od Čelsija, mada oba tima tek treba da odigraju svoje mečeve.

Crveni“ tako sada imaju nekoliko dana da se dobro pripreme za revanš četvrtfinala elitnog takmičenja sa Realom i da probaju da nadoknade minus iz Madrida (3:1).

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike