Da li su ovo mečevi zbog kojih je UEFA pisala FSS? (VIDEO)

11.04.2021

11:17 >> 14:35

0

Autor: D. B.

Pojavile su se prve spekulacije o tome koje su to sporne utakmice

Da li su ovo mečevi zbog kojih je UEFA pisala FSS? (VIDEO)
Copyright Profimedia

Koje su to dve utakmice Superlige Srbije zbog kojih je UEFA poslala dopis Fudbalskom savez Srbije zbog sumnje da je na njima bilo nameštanja?

Iz FSS, za sada ne žele da imenuju, sporne mečeve niti imena kluba, ali potvrđuju da je dopis stigao na Terazije 35.

Tačno je da smo dobili određene podatke od UEFA u vezi sa mogućim neregularnostima, koji ukazuju na to da je došlo do narušavanja integriteta u pojedinim utakmicama. Proces pred nadležnim organima Fudbalskog saveza Srbije je u toku, trenutno ne možemo da otkrivamo više detalja. Javnost će ubrzo biti o svemu obaveštena – saopštio je portparol FSS Milan Vuković.

I dok čekamo zvaničnu potvrdu ko je spomenut u podacima UEFA koja je identifikovala velike uplate na kladionicama u Evropi i Aziji na mečevima u Srbiji, spekuliše se da je reč o utakmicama odigranim 21. marta u 28. kolu.

Prema saznanjima “Srpskog telegrafa” sporna su dešavanja na mečevima Novi Pazar – Proleter Novi Sad (5:0), kao i Rad – Radnik Surdulica (2:0).

Novosadski Proleter se krajem aprila 2019. godine već našao među klubovima kažnjenim zbog nameštanja. Tada mu je izrečena globa od 2.500.000 dinara zbog dešavanja na meču protiv Radničkog (1:2). Novosađani su vodili, a onda su i “nestali” sa terena. Vrhunac je bio autogol Zarije Lambulića za koji su mnogi okarakterisali kao – komičan.

Pročitajte još

Sredinom decembra prošle godine čelnici Novog Pazara su otvoreno tvrdili da će njihov meč protiv Napretka u Kruševcu biti odlučen van fudbalskog terena. Po završetku meča su se izvinjavali zbog svojih ranijih objava kada je utakmica završena nerešeno 0:0.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike