Okršaj u Sevilji: Čelsi za „overu“ prolaza, Grujić i Porto za iznenađenje

13.04.2021

06:29 >> 06:36

0

Autor: N. St.

Duel engleskog i portugalskog tima na neutralnom stadionu

Okršaj u Sevilji: Čelsi za „overu“ prolaza, Grujić i Porto za iznenađenje
Copyright Tanjug/AP Photo/Angel Fernandez

Ne privlači drugi četvrtfinalni meč današnjeg programa Lige šampiona toliku pažnju kao onaj u Parizu, ali to ne znači da je sve rešeno. Usled problema sa restrikcijama i protokolima zbog koronavirusa okršaji Čelsija i Porta se igraju na neutralnoj lokaciji – na stadionu Sevilje.

Prvi, u kom je „domaćin“ bio Porto, završen je trijumfom „plavaca“ (2:0). Revanš je ponovo na „Ramon Sančez Pishuanu“, s tim što je ovog puta „domaćin“ Čelsi.

Tomas Tuhel i njegovi izabranici su prošle nedelje pokazali da nemaju nameru da dozvole da im se ponovo situacija koju Juventus nije preživeo, pošto je eliminisan od strane portugalskog kluba. Golovima Maunta i Čilvela su dobili prvu rundu, na redu je druga.

– Ukoliko nižete pobede naravno da možete da osvajate titule. Čelsi ima kulturu, istoriju i mentalitet da to čini. Ovde sam da bih pobeđivao i podizao pehare. To je ono što tražim od sebe i ne vidim razlog da razmišljamo drugačije i da pričamo da želimo da pobeđujemo za dve, tri ili pet godina. Sada je vreme da to činimo. Čeka nas duel sa Portom i ne smemo da „poletimo“ i da izgubimo glavu. Znamo šta njima treba i ne smemo da dozvolimo da jurimo rezultat. Potrebno je da zadržimo pravi pristup i nadam se da ćemo proći dalje – rekao je Tuhel.

Njegov kolega sa klupe Serđo Konsisao veruje da ekipa može da napravi iznenađenje.

Verujemo! Znamo da je pred nama teška prepreka, ali smo ovde da bismo odgovorili na taj izazov. Osećaj koji imate kada nosite ovaj dres i predstavljate klub morate da pokažete na terenu. Moramo da budemo kompaktni i da igramo zajedno. Jasno je da su nam golovi neophodni, ali moramo da budemo pažljivi. Odigrali smo dobro u prvom meču, ali to nije bilo dovoljno za nešto više, da jeste, mi bismo pobedili. Moramo da verujemo tokom svih 90 minuta i da imamo borbeni duh. Spremni smo da se borimo – jasan je Konsisao.

U prethodnom duelu je Marko Grujić odigrao ceo meč i mogao bi ponovo da se nađe u startnoj postavi i za revanš. Portugalci su poslednju pobedu protiv Čelsija ostvarili 2015. godine u grupnoj fazi (2:1) i tada su za engleski tim igrali Branislav Ivanović, Nemanja Matić, Eden Azar, Dijego Kosta…

Kada su neki zanimljivi podaci u pitanju Čelsi je poslednji put u polufinalu Lige šampiona bio 2014. godine, tada su izbacili PSŽ, ali ih je u narednoj rundi zaustavio Atletiko Madrid. Otežavajuća okolnost za Portugalce je i istorija koja kaže da su izgubili pet od sedam mečeva protiv engleskih klubova i to sve sa dva ili više gola razlike.

Dakle, čeka se samo jedan odgovor – hoće li se istorija ponoviti ili će Porto uspeti da je izmeni?

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike