Liberec pred Zvezdu: Više kartona nego šuteva u gol

07.12.2020

19:46

0

Autor: J. T.

Predstojeći rival crveno-belih u Ligi Evrope osvojio samo bod kao domaćin u prvenstvu Češke

Liberec pred Zvezdu: Više kartona nego šuteva u gol
Copyright MN Press

Posle skoro 20 dana i dva nastupa u Ligi Evrope (0:2 protiv Hofenhajma, 2:1 protiv Genta) fudbaleri Slovan Libereca odigrali su prvenstvenu utakmicu. Rival im je bio Slovačko i posle uspešnog izdanja u Belgiji očekivala se pobeda na domaćem terenu, međutim, osvojen je samo bod.

Gosti su uspeli da nadoknade zaostatak i izjednače na 1:1, a tim rezultatom je i završena utakmica. Strelac za Slovan bio je Mihal Rabušic u 23. minutu iz penala koji je sam iznudio, ali je Petr Reinberk izjednačio u 59. posle kornera i sačuvao svom timu bod prednosti na tabeli u odnosu na današnjeg rivala. Slovačko je na šestom, a Slovan na 10. mestu češkog prvenstva. I jedni i drugi prilično daleko od vodeće Slavije.

Tim iz Libereca igrao je u najjačem sastavu, što je i bilo očekivano, ali je i pored igrača više od 21. minuta uspeo da uputi samo tri šuta u okvir gola. Prilično nervozni bili su igrači domaćeg tima što pokazuje i isključenje Tarasa Kačarabe u 55. minutu, koji je za samo pet minuta dobio dva žuta kartona. Ukupno ih je igračima Slovana pokazano pet.

Podsetimo, Crvena zvezda u Liberecu igra u četvrtak od 21.00, ali ta utakmica nema rezultatski značaj pošto su crveno-beli, uz Hofenhajm, već obezbedili prolaz u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike