Drulović za 24sedam o favoritu u grupi A: Portugal nije više samo Kristijano Ronaldo

07.12.2020

20:54 >> 21:23

0

Iskusni stručnjak kaže da protivnik Srbije ima sjajnu generaciju mladih asova predvođenu Feliksom

Drulović za 24sedam o favoritu u grupi A: Portugal nije više samo Kristijano Ronaldo
Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Bivši igrač Portoa i Benfike, jedno vreme i selektor Srbije Ljubinko Drulović gađa pravo u centar kada tvrdi – Portugalci znaju kako se igraju mečevi sa malim reprezentacijama, veliki su favoriti u našoj grupi! “Orlovi” su, naravno, mala reprezentacija u poređenju sa aktuelnim prvakom Evrope, ali negde u ravno sa selekcijom Republike Irske, koja je u grupa A u kvalifikacijama za SP 2022 u Kataru došla iz trećeg šešira.

Pročitajte još: Srbija sa starim znancima: Luksemburg u usponu, Irci uzeli bod u Beogradu, Azeri bolna rana

Drulović ističe da Portugalce više i ne treba posmatrati kao tim koji predvodi Ronaldo, jer dolazi plejada mladih igrača, koja će verovatno zaseniti i generaciju velikog “CR7”.

MN Press

– Pogledajte samo kako za Milan igra Rafael Leao, pa Diogo Žota u Liverpulu, Pedro Neto u Vulverhemptonu, da ne govorimo o Žaoa Feliksu o kome se već dosta toga zna. Portugal više ne treba gledati kao tim Kristijana Ronalda. On će, sasvim sigruno, nastaviti da predvodi tim, ali isto tako je očigledno da je on sebe stavio u službu reprezentacije, ne ističe se previše već kao deo tima odrađuje posao i to mu jako dobro ide. Portugalci imaju talas mladih igrača, jedno petoricu će prebaciti iz U21 u seniorski sastav, tako da oni sada pričaju kako im je lepa budućnost zagarantovana – priča Drulović za 24sedam.

Tanjug/Stefano Nicoli/LaPresse via AP

Naš tim sa Ircima vrebaće priliku za iznenađenje.

MN Press

– I najbolji imaju loše dane, zato se ne treba predavati. Mada treba istaći da Portugalci imaju već iskusan tim, koji zna kako da se postavi u mečevima sa slabijim ekipama. Oni te duele uglavnom dobijaju bez većih problema i to ih čini favoritima u našoj grupi. Druga povoljna okolnost je što će u Luksemburgu igrati kao na domaćem terenu zbog njihove dijaspore u toj zemlji. Naša šansa je da dobro odigramo u ostalim mečevima u grupi, gde će sigurno protiv Iraca biti najteži posao. Igrali smo protiv njih i kada sam ja bio na selektorskoj funkciji i tada smo ih pobedili u jednoj lepoj utakmici na njihovom terenu u Dablinu.

Podsećanje na te dane “vd selektora” budi žal kod Drulovića.

– Žalim, jer mislim da sam tada ostao da radim da bismo bili na EP 2016 umesto što smo doživeli neuspeh. Danas se, koliko vidim, opet nalazimo pred izborom novog selektora. Ne osećam se kao kandidat, ali se osećam odlično (smeh). Verujem da ću jednog dana zaslužiti tu šansu da vodim nacionalni tim moje zemlje, jer mislim da imam  i dovoljno iskustva i znanja za taj posao. Ovaj posao oko izbora bih prepustio ljudima iz Saveza, pa ga ne bih dodatno komentarisao – zaključio je Drulović.

Pročitajte još: Poslednji “Blaterov” Mundijal – Katar 2022: Mito, korupcija, hapšenja u FIFA, pogibije radnika na gradilištima

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike