Herta i Radonjić 14 dana u karantinu

16.04.2021

12:07

0

Autor: D. B.

Problemi u nemačkom klubu

Herta i Radonjić 14 dana u karantinu
Copyright Profimedia/Andreas Gora/dpa

Herta iz Berlina morala je da otkaže tri meča Bundeslige (duel protiv Majnca planiran za 18. april, okršaj sa Frajburgom 21. aprila i duel sa Šalkeom zakazan za 24. april). Tim čiji je član pozajmljeni fudbaler Olimpika iz Marselja i reprezentativac Srbije Nemanja Radonjić objavio je da je kompletan tim u karantinu posle pojave velikog broja novih slučaja koronavirusa.

Ovo je prvi slučaj da je jedan tim morao da otkaže mečeve u elitnom rangu zbog pozitivnih testova. Svi će biti u dvonedeljnom kućnom karantinu pošto je otkriveno da su zaraženi koronavirusom trener Pal Dardai, pomoćni trener Admir Hamzagić i igrači Dodi Lukevakio i Marvin Pltenhart.

Ovakva odluka je morala da bude donete zbog situacije u kojoj se nalazimo. Jednostavno, ovo je odluka zdravstvenih organa i tu nema pregovora. Nije lako organizovati sve, a korona je ogromna pretnja za našu državu. Ne smemo ni da razmišljamo o scenariju po kome bismo u ovom momentu završili sezonu. Na isti način razmišljaju i svi klubovi u dva elitna ranga. Moj osećaj je da ćemo prvenstvo završiti 22. maja – rekao je prvi čovek Nemačke fudbalske Lige Kristijan Šejfert.

Pročitajte još

Do kraja Bundeslige ostalo je još šest kola. Bajern je prvoplasirani sa 65 osvojenih bodova, sledi ga Lajpcig sa 60, Volfsburg sa 54, Ajntraht sa 53… Šaljke je sa 13 osvojenih bodova iz 28 mečeva “zakucan” za poslednju poziciju, Keln je tek nešto bolji sa 23 boda. Mesto koje vodi u baraž sa trećeplasirani iz Cvajte trenutno “drži” Arminija iz Bilefilda sa 26 poena, koliko ima Herta na 15. mestu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike