Životna lekcija Takume Asana: Tek sada shvatam srpski temperament

17.04.2021

13:33

0

Autor: Adam Štulić

Partizanov Japanac između Mačve i Vojvodine

Životna lekcija Takume Asana: Tek sada shvatam srpski temperament
Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana napravili su trijumfalnu uvertiru za meč polufinala Kupa Srbije, protiv Vojvodine u Novom Sadu (sreda). Posle poraza u 164. derbiju i definitivnog krha nadanjima da mogu da se vrate u borbu za šampionski tron, izabranici Aleksandra Stanojevića slavili su protiv niškog Radničkog (2:0) i Mačve u Šapcu (2:1), uz nastavak golgeterskog niza Takume Asana.

– Ekipa Mačve je dobro ušla u meč i šokirala nas ranim golom. Ono što je dobro za ovu ekipu je da znamo da ne treba da paničimo, već da rezonski napadamo gol protivnika i tražimo svoju šansu. Znali smo da je važno da postignemo gol u prvom poluvremenu da bismo mogli hladne glave da odemo na odmor. Mnogo šansi je njihov golman sjajno branio. Ja sam zaista srećan, jer svaki put vidim radost mojih saigrača i šefa Stanojevića kada pobedimo – rekao je Asano za klupski sajt crno-belih.

Partizanov Japanac je u Šapcu postigao 18. gol ove sezone, a sjajna forma bez dileme raduje sve u Humskoj pred reprizu prošlosezonskog finala masovnijeg takmičenja, koje je Vojvodina dobila posle boljeg izvođenja penala.

– Vrlo dobro znam ekipu Vojvodine, tako da tek tu nema opuštanja. U stvari, kad pogledam, u Partizanu nikada nema opuštanja. Pobediš 19 utakmica – svi ti kliču, izgubiš jednu- bude haos. Ja zaista imam pozitivne utiske od ljudi koje srećem, ali malo gde u svetu je to baš tako turbulentno. Tek sada shvatam vaš temperament – zaključio je Asano.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike