Revolucija je počela, fudbal više neće biti isti: "Odmetnici" su napravili dogovor, UEFA je u panici

18.04.2021

14:45 >> 15:42

0

Autor: D. B.

Više nema dileme formira se novo takmičenje i u njemu će igrati sve sami velikani

Revolucija je počela, fudbal više neće biti isti: "Odmetnici" su napravili dogovor, UEFA je u panici
Copyright Profimedia

UEFA je u panici i to ogromnoj. Za ponedeljak su najavili sednicu Izvršnog odbora na kojoj bi trebalo da se raspravlja o planu da se promeni formati i poveća broj učesnika Lige šampiona od 2024, a brojni mediji širom Evrope nagoveštavaju da su danas dobili informaciju da su se neki od najvećih klubova Evrope udružili i da kreće osnivanje Superlige!

Prema informacijama “Radio Monte Karla” 12 velikih fudbalskih klubova Evrope odlučilo da formira novo takmičenje. Navodno, “da”su rekla šest engleskih klubova, tri španska i tri italijanska. Konkretno, reč je o Mančester junajtedu, Liverpulu, Mančester Sitiju, Arsenalu, Čelsiju, Totenhemu, Barseloni, Real Madridu, Atletiko Madridu, Interu, Milanu i Juventusu.

Kakav bi to udarac bio za UEFA najbolje govori činjenica da su ovih 12 klubova (a treba uzeti u obzir da Siti, Arsenal, Totenhem i Atletiko Madrid to nikada nisu učinili) trijumfovalo u 40 finala Lige šampiona ili Kupa šampiona od 1955. godine kada je ovo takmičenje počelo da se održava.

Ovo takmičenje bi trebalo da broji 16 klubova, a finansijsku podršku trebalo bi da obezbedi TV mreža “DAZN” čiji je vlasnik milijarder Len Blavatnik.

Pročitajte još

Očekuje se da među tim timova neće biti niko iz Nemačke ili Francuske koji će ostati verni UEFA. Posebno se u francuskim medijima naglašava da je Pari sen Žermen odbio poziv zbog toga što su članovi njegovog upravnog odbora bliski sa predsednikom UEFA Aleksanderom Čeferinom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike