Fudbalski zemljotres u Evropi: Večeras se formira Superliga, Liga šampiona više neće biti ista

18.04.2021

19:09 >> 20:28

0

Autor: Adam Štulić

Velika je bura ove večeri na Starom kontinentu zbog najvažnije sporedne stvari na svetu

Fudbalski zemljotres u Evropi: Večeras se formira Superliga, Liga šampiona više neće biti ista
Copyright Profimedia

Umesto tradicionalno mirne nedljne večeri, fudbalska Evropa ove noći podrhtava. Razlog je revolucija koja se sprema i koja će iz korena promeniti najelitnije kontinentalno klupsko takmičenje.

Ono što je tokom dana uzdrmalo UEFA, nekoliko sati kasnije preti da joj zada konačan udarac, jer, prema saznanjima evropskih medija, u narednih nekoliko sati trebalo bi da se formira Superliga od najbogatijih klubova u Evropi. A to znači nestanak Lige šampiona kakvu smo dosad poznavali.

Ono što je dosad poznato, poziv u novo takmičenje prihvatili su Juventus, Milan, Inter, Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid, dok su Bajern Minhen, Borusija Dortmund i Pari Sen Žermen odbili poziv u novo takmičenje.

Reakcije fudbalske javnosti su uglavnom veoma negativne prema “odmetnicima”, koji nisu uplašeni najavljenim sankcijama iz Niona, i od strane nacionalnih Saveza. Možda i očekivano, s obzirom da bi svaki klub koji uđe u Superligu Evrope trebalo da dobije po 350 miliona evra samo za potpis!

– Navijač sam Mančester junajteda 40 godina, celog svog života, ali sam zgranut. Zgranut sam Junajtedom i Liverpulom najviše. Liveprulom, klubom koji nikad neće ići sam, narodski klub… Mančester junajted, pre 100 godina osnovan od strane radnika ovde… Moramo da se borimo s moćnicima iz vodećih šest klubova među kojima je i moj klub. 12 meseci to ponavljam, tražim da se smanji trošenje, da se balansiraju računi, ovo što rade je čista pohlepa – rekao je legendarni defanzivac “crvenih đavola” Geri Nevil.

Podsetimo, UEFA je za ponedeljak najavila sednicu Izvršnog odbora na kojoj bi trebalo da se raspravlja o planu da se promeni format i povećanju broja učesnika Lige šampiona od 2024. Kakav će biti njen tok posle večerašnjih događaja i kakav će uošte odgovor na sve stići iz Niona, brzo ćemo videti…

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike