Gosti se baš gostili u Superligi Srbije

18.04.2021

20:01

0

Autor: Adam Štulić

Samo jedna pobeda domaćina u sedam mečeva

Gosti se baš gostili u Superligi Srbije
Copyright MN Press

Gosti su se ove nedelje baš gostili na terenima Linglong Superlige Srbije. Od sedam odigranih mečeva, čak četiri su završene pobedama gostujućih ekipa, od kojih je najubedljiviji bio Čukarički.

“Brđani” su u Novom Pazaru slavili 3:1, iako su od 21. minutu bili u rezultaskom zaostaku, a od 60. su ostali i sa igračem manje. Novopazarci su poveli golom Aganspahića, Milan Savić je izjednačio pred sam odlazak na veliki odmor, da bi Dimitrije Kamenović na isteku sata igre dobio drugi žuti karton.

Ipak, to nije poremetilo goste, kojima su tri boda, golovima u razmaku od šesdesetak sekundi, doneli nekadašnje nade Crvene zvezde i Partizana. Najpre je Srđan Mijailović u 78. minutu usmerio tim Dušana Đorđevića ka pobedi, koju im je u 79. minutu overio Đorđe Jovanović.

Rad je kao gost bio bolji od Zlatibora (2:1), lučanska Mladost slavila je minimalan trijumf u Novom Sadu protiv Proletera, dok je u derbiju večeri Napredak u Subotici bio bolji od Spartaka 2:0, golovia Alena Melunovića u 34. i Marka Bačanina u 77. minutu.

Inđija je uspela da ostane neporažena u Gornjem Milanovcu protiv Metalca (0:0), istim rezultatom završen je meč Radničkog i Javora u Nišu, dok je domaći teren ove večeri jedini odbranio TSC, koji je u Senti savladao Voždovac (4:1).

Izabranici Mladena Krstajića poveli su golom Lukića u poslednjim sekundama prvog poluvremena, Milojević je izjednačio u 59. minutu, da bi četiri minuta kasnije Đuro Zec vratio prednost domaćinu. Jedan od prelomnih detalja dogodio se u 67. minutu, kada je Nišić dobio drugi žuti karton, zbog igranja rukom u svom kaznenom prostoru.

Lukić je sigurno realizovao penal i tako rešio sve dileme oko pobednika, da bi Jug Stanojev potvrdio trijumf domaćina tek što su “zmajevi” pošli sa centra.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike