Spektakl na "Marakani": Ranđelović odbranio dva penala, Zvezda se ispromašivala i na kraju slavila! (VIDEO)

17.04.2021

19:02 >> 21:40

0

Crveno-beli pobedili pred polufinalni okršaj u Kupu

Spektakl na "Marakani": Ranđelović odbranio dva penala, Zvezda se ispromašivala i na kraju slavila! (VIDEO)
Copyright MN Press

Spektakl na “Marakani” i fenomenalna uvertira za predstojeći duel polufinala Kupa između istih timova na istom stadionu! Fantastična utakmica, dva neiskorišćena penala, preokret i trijumf domaćina.

Crvena zvezda je savladala Radnik iz Surdulice – 2:1 (0:1).

Od prvog minuta je Zvezda krenula napadački, kružili su oko kaznenog prostora gostiju i čekali pravu šansu da postignu gol. Posle gužve u kaznenom prostoru u šestom minutu i kontakta Sanoga i golmana Kostića je čuvar mreže Radnika ostao da leži na zemlji, držao se za koleno u bolovima. Probao je da nastavi meč i onda je signalizirao klupi da ne može. Posle nekoliko minuta pauze i čekanja da namesti opremu ga je zamenio Ranđelović.

Samo što je mladi čuvar mreže stao među stative, kapiten Stojanović je igrao rukom u kaznenom prostoru, pa je sudija Ostraćanin pokazao na „belu tačku“. Falko je namestio loptu, a Ranđelović je odbranio njegov šut. Nastavili su crveno-beli da napadaju, pritiskali su, ali gola nije bilo.

Onda je za to stigla surova kazna. Pankov je užasno vratio loptu ka Borjanu, mladi Milovanović je presekao pas, obišao golmana i smestio loptu u praznu mrežu. Nije se radovao pošto je bio u mlađim kategorijama domaćeg tima (0:1).

U nadoknadi prvog dela je Zvezda imala nekoliko izglednih šansi preko Falka i Gavrića, ali su sa zaostatkom otišli u svlačionicu.

Stanković nije imao nameru da čeka, napravio je trostruku izmenu u pauzi, izašli su Pankov, Gavrić i Falko, ušli su Milunović, Vukanović i Pavkov.

Samo što je krenulo drugo poluvreme viđen je gol. Posle kornera je lopta završila u mreži. Po snimcima deluje da je Stojanović matirao svog golmana, mada je gol upisan Sanogu (1:1) Šanse za Zvezdu su se ređale kao na traci, pre svega Pavkova, ali nisu uspevali da matiraju neverovatnog Ranđelovića.

Stanković je zatim uveo u igru Bakajoka i Petrovića umesto Falćinelija i Sanoga i par minuta kasnije je Bakajoko pao u kaznenom prostoru posle duela sa Jokićem, a sudija je ponovo pokazao na “belu tačku”. Ivanić je preuzeo odgovornost, šutirao, a neverovatni Ranđelović je odbranio i drugi penal na meču!

Napadala je Zvezda, obigravala oko kaznengo prostora protivnika, šanse su se ređale. Konačno je bedem gostiju uspeo da probije jedan od najboljih igrača crveno-belih. Nikolić je odložio loptu, Ivanić šutirao, pogodio i uspeo da se iskupi za promašen penal. Koliko je svima to značilo videlo se i po tome što je Stanković dotrčao do njega i zajedno proslavio pogodak (2:1).

Zvezda je pobedila na kraju!

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike