Premijer Velike Britanije reagovao na stvaranje nove Superlige

18.04.2021

21:09 >> 21:11

0

Autor: N. St.

Bura i dalje traje...

Premijer Velike Britanije reagovao na stvaranje nove Superlige
Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Odjeknula je večeras „bomba“ u svetu fudbala. Saopšteno je da se i zvanično planira stvaranje nove Superlige, odnosno takmičenja u kome će učestvovati samo najbogatiji i najjači evropski klubovi.

Među njima je šest iz Engleske (Junajted, Siti, Liverpul, Arsenal, Čelsi i Totenhem), tri iz Španije (Real, Atletiko i Barselona) i tri iz Italije (Juventus, Inter i Milan). Navodno, ovo je tek početak i mnogi drugi će se tek priključiti.

Reakciju na sve to je imao i premijer Velike Britanije Boris Džonson.

– Planovi za stvaranje evropske Superlige bi bili veoma štetni za fudbal i mi podržavamo sve fudbalske vlasti u sprovođenju akcija. To bi imalo ogroman uticaj na domaća takmičenja i zabrinula bi navijače širom zemlje. Klubovi moraju da odgovaraju svojim pristalicama i široj fudbalskoj zajednici pre nego što naprave dalje korake – poručio je Džonson.

Svoje mišljenje izneo je i sekretar zadužen za kuluturu Oliver Douden.

– Fudbalski navijači su srce našeg nacionalnog sporta i svaka velika odluka treba da ima njihovu podršku. Zabrinuti smo da bi ovaj plan mogao da stvori „zatvorenu ligu“ i da utiče na domaći šampionat. Postoji piramida sredstava koja dobro funkcioniše i ta sredstva od Premijer lige idu u lokalne zajednice. Bio bih veoma razočaran da nešto ovako to uništi – rekao je Douden.

Nema sumnje da je naredni period ključni u ovom poduhvatu…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike