Jasan stav Bekama: Igra koju volimo je u opasnosti

20.04.2021

14:10

0

Autor: M. R.

Oglasili se i Erik Kantona i Karl-Hajnc Rumenige

Jasan stav Bekama: Igra koju volimo je u opasnosti
Copyright Profimedia

Legendarni fudbaleri Mančester junajteda Dejvid Bekam i Erik Kantona oglasili su se povodom najava o osnivanju evropske Superlige. Oni smatraju da je takmičenje ignorisalo stavove navijača i da to može da ugrozi izvorne fudbalske vrednosti.

Pročitajte još

– Ja sam neko ko voli fudbal, to je moj život otkad se sećam – napisao je na Instagramu Bekam, koji je igrao za tri od 12 potvrđenih osnivača lige (Junajted, Real Madrid, Milan). – Kao igrač, a sada i vlasnik, znam da naš sport nije ništa bez navijača. Potreban nam je fudbal za sve. Fudbal treba da bude pošten, a takmičenja zasnovana na dostignućima. Ukoliko ne zaštitimo ove vrednosti, igra koju svi volimo je u opasnosti.

Organizacija navijača Mančester junajteda (MUST) takođe se izjasnila protiv Superlige. Bivši kapiten Junajteda Erik Kantona rekao je da bi trebalo uzeti u obzir stavove pristalica kluba.

– Navijači su najvažniji, moraju se poštovati. Da li su ovi veliki klubovi pitali svoje navijače šta misle o ovoj ideji? Ne, i to je šteta – rekao je Kantona u video snimku objavljenom na Instagramu.

Izvršni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige je takođe izneo javno svoje mišljenje. On smatra da osnivanje Superlige neće rešiti finansijske probleme evropskih klubova izazvane svetskom pandemijom.

– Upravo suprotno, verujem da svi klubovi u Evropi treba solidarno da rade na tome da se troškovi, a posebno troškovi na ime plata igrača i provizije agenata, dovedu u ravan sa zaradama kako bi evropski fudbal bio racionalniji – istakao je Rumenige za klupski sajt. – Uvereni smo da trenutna struktura u svetu fudbala garantuje sigurne osnove. Bajern pozdravlja najavljene reforme Lige šampiona jer veruje da je to pravi korak ka daljem razvoju evropskog fudbala. Izmenjena grupna faza doprineće većim uzbuđenjima i emotivnom iskustvu koje donosi ovo takmičenje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike