Šta je Mijatović poručio klubovima koji su hteli da formiraju Superligu

21.04.2021

11:24 >> 11:42

0

Autor: Milan Nastić

Fudbalska legenda o situaciju u evropskom fudbalu

Šta je Mijatović poručio klubovima koji su hteli da formiraju Superligu
Copyright MN Press

Fudbalska legenda Predrag Mijatović izjavio je da je ovo pobeda UEFA i fudbala, napominjući da bi nova Superliga bila namenjena samo za najbogatije, a da bi svi ostali bili u velikom problemu.

– Ideja je rođena pre desetak godina u kojoj veliki razmišljaju samo o sebi, zaboravljajući druge važne timove koji su neophodni bi fudbal bio to što jeste, odnosno pristupačan svima i da svi kroz takmičenje jednog dana mogu da urade nešto veliko – rekao je Mijatović za K1.

Pročitajte još

Bivši čelnik Reala izjavio je da se sve vrti oko novca, napominjući da je pandemija još više produbila finansijske probleme u kojima se nalaze veliki klubovi.

– Sve se vrti oko novca. Ako govorimo konkretno o Realu, klub nema jednog vlasnika, već su to navijači, odnosno članovi kluba. Real nije u stanju da zatvori budžet, što je problem koji ponavlja godinama, pa su procenili da treba da se formira takmičenje koje će njima omogućiti bolje novčane uslove zaboravljajući osnovnu stvar da fudbal ne pripada samo velikim klubovima. Takođe, stav Bajerna i PSŽ bio je iznenađujući za ovih 12 klubova, koji nisu pravilno procenili kolika će biti reakcija navijača i fudbalskog sveta. To ih je iznenadilo – zaključio je Mijatović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike