KRAJ: Lacio uz veliku sreću u osmini finala, Dortmund u Sankt Peterburgu overio prvo mesto (video)

08.12.2020

17:00 >> 19:49

0

Autor: Adam Štulić

Počelo poslednje kolo grupne faze elitnog takmičenja

KRAJ: Lacio uz veliku sreću u osmini finala, Dortmund u Sankt Peterburgu overio prvo mesto (video)
Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Grupna faza Lige šampiona ulazi u svoju završnicu.

Poslednje kolo uvodnog dela sezone u elitnom takmičenju počelo je u Rimu i Sankt Peterburgu, gde je Lacio uz mnogo sreće overio mesto u nokaut fazi protiv Briža, dok je Borusija protiv Zenita osigurala prvo mesto u grupi.

Italijani tvrde: Pod jednim uslovom Sergej sigurno napušta Lacio

Rimljanima su na “Olimpiku” osvojili potreban bod protiv Briža (2:2), koji je više od jednog poluvremena igrao sa igračem manje i u drugom minutu nadokande vremena pogodio prečku koja ga je koštala mesta među najboljih 16 klubova u Evropi.

Meč u Rusiji nije bio nabijen prevelikom rezultatskom tenzijom, s obzirom da je Zenit još ranije ostao bez prilike da prezimi u Evropi, ali su domaći pružili veliki otpor Borusiji, koja je preokretom u drugom poluvremenu došla do pobede (2:1).

Kad je važno, tu je Sergej

Dešavanja s prva dva meča poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona pratite iz minuta u minut u tekstualnom prenosu na portalu 24sedam.

90+2′ – PREČKA

Mnogo sreće za Lacio u nadoknadi vremena. Lopta je u kaznenom prostoru došla do De Ketelara, koji je iskosa sa leve strane šutirao snažno, Rejna je bio savladan, ali je prečka sačuvala Rimljane.

90′ – NADOKNADA VREMENA

Na oba meča igraće se još četiri minuta.

78′ – GOOOL, VICEL

Borusija je napravila potpuni preokret u Sankt Peterburgu. Vitsel je dobio mnogo prostora iskosa sa desne strane, namestio se, šutirao po zemlji sa dvadesetak metara i pogodio bliži ugao za radost gostiju.

76′ – GOOOL, BRIŽ IZJEDNAČIO

Teških dvadesetak minuta je pred fudbalerima Lacija, pošto je Briž sa igračem manje stigao do izjednačenja. Former je centrirao sa desne strane, Fanaken se odlično snašao između dva defanzivca gostiju i glavom poslao loptu u mrežu sa pet metara. Samo minut ranije Inzagi je izveo Luisa Alberta i Ćiru Imobilea.

68′ – GOOOL, DORTMUND IZJEDNAČIO

Gotovo ni iz čega Borusija je poravnala rezultat. Posle kornera sa desne strane stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru Zenita, lopta se nekoliko puta odbijala pre nego što je došla do Piščeka, koji je sa nekoliko metara smestio u mrežu. Zenit je kažnjen jer su prethodno njegovi fudbaleri imali nekoliko veoma obećavajućih napada i kontri, koje su prokockali lošim završnim dodavanjem.

58′ – DVOSTRUKA IZMENA U DORTMUNDU

Mukoka i Reina su zamenili Brandta i Paslaka. Minut kasnije dvostruka promena u Zenitu, Driusi i Kuzjavev su izašli iz igre, Vendel i Dzjuba su na terenu.

52′ – BEZ PROMENA REZULTATA

Osim jedne dobre prilike za Zenit, kada je sjajnom paradom Hic zaustavio šut sa desetak metara, nije bilo ozbiljnijih dešavanja u nastavku mečeva.

46′ – JEDNA PROMENA

Na meču u Sank Peterburgu nema promena, dok je Inzagi u svlačionici ostavio Hodta, umesto koga će u nastavku duela igrati Radu.

45+1′ – POLUVREME

Završena su prva poluvremena u Rimu i Sankt Peterburgu. Domaćini vode, Lacio protiv Briža 2:1, a Zenit protiv Borusije 1:0.

45′ – STATIVA

U poslednjim sekundama prvog poluvremena Dortmund je imao najbolju priliku na meču. Rojs je primio loptu na ivici kaznenog prostora na levoj strani, napravio je jedan korak i onda sjajno gađao drugi ugao. Keržakov je bio savladan, ali je mrežu Zenita sačuvala stativa.

39′ – BRIŽ OSTAJE SA IGRAČEM MANJE

Drugi žuti karton dobio je Sobol, pa će belgijski tim u nastavku meča igrati sa igračem manje.

33′ – PONIŠTEN GOL ZENITU

Iako nemaju nikav rezultatski značaj, fudbaleri Zenita su znatno konkretniji rival protiv Borusije. U 33. minutu Azmun je zatresao mrežu “milionera”, ali je gol, opravdano, poništen zbog ofsajda.

27′ – GOOOL, LACIO OPET VODI

Ćiro Imobile je vratio Lacio u vođstvo, pošto je rutinski iskoristio penal, za koji se prethodno sam izborio.

16′ – GOOOL, POVEO I ZENIT

15′ – GOOOL, BRIŽ EKSPRESNO ODGOVORIO

Kratko je trajalo vođstvo Lacija, koji je primio gol skoro na identičan način na koji je došao do prednosti. Former je iz odbitka zatresao mrežu Rimljana, pošto je Reina prethodno odbranio pokušaj sa distance jednog fudbalera gostiju.

13′ – GOOOL, VODI LACIO

Lacio je odlično počeo meč protiv Briža. Korea je doveo Rimljane u vođstvo, pošto je ubacio u mrežu loptu, koju je golman gostiju kratko odbio posle šuta Luisa Alberta.

12′ – OTVORENO U SANKT PETERBURGU

Veoma otvoreno se igra u Rusiji. Bilo je nekoliko obećavajućih situacija na obe strane, ali bez prevelikih opasnosti za golmane.

5′ – PRETI SERGEJ

Prva prilika za Lacio. Aćerbi je centrirao sa desne strane, Milinković Savić je odlično skočio i šutirao glavom sa sedam, osam metara, ali preslabo za dobro postavljenog golmana Briža.

1′ – POČELI MEČEVI

Počeli su mečevi u Rimu i Sankt Peterburgu.

GRUPA E
Čelsi – Krasnodar
Ren – Sevilja
Tabela: Čelsi 13, Sevilja 10, Krasnodar 4, Ren 1

GRUPA F
Lacio – Briž
Zenit – Borusija D.
Tabela: Borusija D. 10, Lacio 9, Briž 7, Zenit 1

GRUPA G
Barselona – Juventus
Dinamo K. – Ferencvaroš
Tabela: Barselona 15, Juventus 12, Dinamo K. 1, Ferencvaroš 1

GRUPA H
PSŽ – Bašakšehir
Lajpcig – Mančester junajted
Tabela: Mančester junajted 9, PSŽ 9, Lajpcig 9, Bašakšehir 3.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike