Serija A zove Zvezdinog trenera: Nije samo Sampdorija zainteresovana za Dejana Stankovića

22.04.2021

08:27 >> 09:01

0

Mladi stručnjak saopštio da ostaje na Marakani, ali Italijani nastavljaju da ga sele na čizmu

Serija A zove Zvezdinog trenera: Nije samo Sampdorija zainteresovana za Dejana Stankovića
Copyright Profimedia

Italijani ne prestaju da dovode Dejana Stankovića u Seriju A, mada su iz Đenove već saopštili da nije bilo pregovora oko njegovog dolaska u Sampdoriju, a i mladi stručnjak je rekao da su njegovi planovi za narednu sezonu vezani za klupu Crvene zvezde.

Uprkos svemu što je proteklih dana objavljeno na ovu temu, italijanski portal “Calciopolis” piše da Stanković ostaje glavni kandidat za klupu Sampdorije, jer je izvesno da Klaudijo Ranijeri neće dogovoriti produžetak saradnje sa predsednikom Masimom Fererom, ali u igri je i još jedan član Serije A – Udineze.

– Cena Dejana Stankovića očigledno raste i on bi uskoro mogao da zauzme mesto na klupi Serije A. Njegov problem je bio u tome što je bilo potrebno promeniti pogled na igru iz perspektive fudbalera i shvatiti kako on izgleda iz perspektive trenera, ali to je već gotovo rešen element. Sa svojom Crvenom zvezdom dokazuje da ima ideje i da je prilično solidan trener. Njegov materijal u timu nije odličan, ali uspeo je da ga transformiše na najbolji mogući način zahvaljujući stalnom radu i odlučnosti koja ga vraća skoro dvadeset godina unazad kada je bio na vrhuncu svoje karijere kao fudbaler. Sastanak sa Masimom Fererom dodatno izoštrava glasine na tržištu – piše “Calciopolis”.

Isti izvor navodi d bi talentovani srpski stručnjak mogao da završi na dobro poznatoj adresi, budući da interesovanje za njega pokazuje i Udineze gde je već radio kao pomoćnik Andreje Stramaćonija.

Pročitajte još

– Još jedan tim koji pomno prati situacije je Udinese. Luka Goti je kao ranijeri odlično obavio svoj posao, ali posle godinu i po dana možda postoji želja za promenom. Usta su ušivena ljudima u klubu iz Furlanije, ali Goti nije trener koji po svaku cenu želi klupu. Udineze je tim koji je uvek otvoren za iznenađenja na klupi, a srpski trener može biti potez za budućnost. S druge strane, on je već bio u Udinama, kao pomoćni trener, i zato dobro poznaje okruženje. Od njega bi se tražilo lagodni opstanak u ligi, poboljšanje skautinga i jasan identitet igre – zaključuje se u tekstu italijanskog portala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike