Čeferin ne spušta gard, pokušaj "puča" neće proći nekažnjeno: Opet se preti proterivanjem iz Lige šampiona

23.04.2021

20:07 >> 21:36

0

Autor: Adam Štulić

Predsednik UEFA rekao da se još čeka pravna analiza svega što se dogodilo kako bi se odredile sankcije

Čeferin ne spušta gard, pokušaj "puča" neće proći nekažnjeno: Opet se preti proterivanjem iz Lige šampiona
Copyright Profimedia

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin neće tek tako preći preko pokušaja “puča” u evropskom fudbalu. Prvi čovek krovne kontinentalne fudbalske organizacije rekao da se još čeka pravna analiza svega što se dogodilo kako bi se odredile sankcije.

Da li će one biti novčane ili sportske, ko će sve biti pod lupom, ostaje da se vidi u budućem periodu.

– Još čekamo pravnu evoluciju onoga što se dogodilo i kada bude gotovo ponudićemo je javnosti. Svi se suočavaju sa posledicama donetih odluka i oni to znaju – kazao je Čeferin.

Slovenac je ostao pri zacrtanom planu da pojedincima, ukoliko nastave da insistiraju na Superligi Evrope, zabrani učešće u Ligi šampiona sledeće sezone. Konkretno, u ovom trenutku to se odnosi na Real Madrid, Barselonu, Juventus i Milan.

– Ako nastave da tvrde da ostaju pri Superligi, onda neće igrati Ligu šampiona. Ako su spremni na to, neka igraju u svom takmičenju. S druge strane, potpuno je drugačija situacija sa klubovima koji su priznali grešku i koju su rekli da napuštaju projekat.

Na Izvršnom odboru UEFA, koji je održan u petak, dogovoreno je da se čelnici UEFA u skorije vreme sastanu sa nacionalnim fedracijama i ligama.

– Videćemo šta mogu lige da učine, šta udruženja, a šta UEFA. Subota je bila najgori dan jer sam shvatio da je to bila čista izdaja, da su nas neki ljudi godinama lagali – istakao je Čeferin.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike