Rumunski arbitri su i ranije optuživani za rasizam, pojavio se i snimak incidenta u Parizu (Video)

08.12.2020

21:58 >> 22:58

0

Autor: N. St.

Ne piše se dobro sudijama...

Rumunski arbitri su i ranije optuživani za rasizam, pojavio se i snimak incidenta u Parizu (Video)
Copyright Profimedia

Samo što je meč na „Parku Prinčeva“ počeo dogodile su se nemile scene. Posle svega 13 odigranih minuta je meč između PSŽ-a i Bašakšehira prekinut.

Glavni sudija Ovidiju Hategan se uputio ka klupi tima iz Istanbula da smiri situaciju koja je nastala zbog protesta, na pitanje šta se dogodilo i sa kim treba da razgovara je od četvrtog arbitra Sebastijana Kolteskua dobio odgovor „crni igrač“. To je iznerviralo prvo Kamerunca Pjera Veba, pomoćnika u stručnom štabu Okana Buruka.

Pročitajte još: Eliminacija Mančester junajteda u senci skandala u Parizu, Ronaldo kao nekad na Nou Kampu

Usledila je velika rasprava, Vebo je dobio crveni karton, a onda se umešao Demba Ba i održao predavanje arbitrima, pa je pozvao sve svoje igrače da zajedno napuste teren zbog toga.

Ubrzo su se na društvenim mrežama pojavili snimci celog incidenta, a na njima može da se čuje da je četvrti sudija zaista upotrebio spomenuti izraz.

Da stvari budu gore, pojavile su se informacije da ovo nije prvi put da su rumusnki arbitri optuženi za rasizam. Novinar Emanuel Rosu je podsetio da je glavni sudija Hategan pre nekoliko godina delio pravdu na meču domaćeg šampionata između Dinama i FCSB (bivša Steaua) i da je cela tribina ispuštala majmunske krike, a da je on posle utakmice rekao da „ništa nije čuo“.

Takođe, četvrti sudija Koltesku je pre dve nedelje skinut sa FIFA liste sudija i ovo je trebalo da bude njegova poslednja sezona u evropskim takmičenjima. Pored toga je otkriveno i da je Koltresku emotivno nestabilan i da je pokušao da se ubije pre 12 godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike