Eliminacija Mančester junajteda u senci skandala u Parizu, Ronaldo kao nekad na Nou Kampu

08.12.2020

21:59 >> 22:27

0

Crveni đavoli izgubili u Lajpcigu i na proleće ih očekuje takmičenje u Ligi Evrope, Juve bolji od Barse

Eliminacija Mančester junajteda u senci skandala u Parizu, Ronaldo kao nekad na Nou Kampu
Copyright Tanjug/AP Photo/Francois Mori
Poslednje 6. kolo grupne faze Lige šampiona u grupama E, G i H donelo je eliminaciju Mančester junajteda iz Lige šampiona i golgeterski povratak Kristijana Ronalda na Barselonin Nou Kamp, gde je Juventus slavio ubedljivu pobedu 0:3. U osminu finala na proleće plasirali su se Lajpcig, PSŽ, Čelsi, Sevilja, Juventus, Barselona, Lacio i Borusija Dortmund. U Ligu Evrope odlaze Briž, Krasnodar, Dinamo Kijev i Mančester junajted.
Iz grupe H u prolećni deo takmičenja u Ligi šampiona idu ekipe Lajpciga i PSŽ, koji nije završio meč sa Bašakšehirom zbog odluke vođstva turskog prvaka da igrači napuste teren. UEFA će narednih dana sprovesti istragu i doneti odluku kako će registrovati meč na Parku prinčeva.

Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Još jedna loša sezona Mančester junajteda završila se preranom eliminacijom u Ligi šampiona. Plan Solskjera da sačuva “nulu’ u Lajpcigu srušio se kao kula od karata, a da se igrači obe ekipe nisu ni pošteno zagrejali. Nemački  tim  je razvlačio sporu srednju liniju Junajteda loptama koje su išle dugačkim pasovima od jednog do drugog boka, pa su tako preko Anhelinja došli do 1:0 već u 2. minutu. Novi šok za Engleze došao je na isti način kao i prvi, desetak minuta kasnije. Opet je Anhelinjo došao duboku u zonu rivala, odakle je ciljao Hajdaru na drugoj stativi. Natrčalom reprezentativcu Malija nije bilo teško da pogodi za velikih 2:0.

Mnogi su mislili da će Klajvertov prvenac u Ligi šampiona staviti tačku na ovaj meč, ali “đavoli” su uspeli na čudesan način da dovedu meč u neizvesnu završnicu. Najpre je Bruno Fenrnades sa 11 metara smanjio na 3:1, da bi i Pogba ulaskom u igru pokazao još jednom Solskjeru i upravi kluba da možda greše što ga se lako odriču. Više od časnih 3:2 “đavoli” nisu mogli u Lajpcigu, pa će domaći zasluženo nastaviti da igraju u najjačem klupskom takmičenju, dok će gosti morati da se zadovolje sa LE.

Grupa H
PSŽ – Bašakšehir 0:0 prekid u 23.minutu
Lajpcig – Mančester jun  3:2 (2:0)

Tabela: Lajpcig 12, PSŽ 9 (-1), Mančester junajted 9, Bašakšehir 3 (-1).

Čelsi nije mogao da izgubi plasman u osminu finala Lige šampion, a ni Krasnodar nije bio u stanju da ostvari više od trećeg mesta u grupi E. Ruska ekipa je i na Stamford bridžu pikazala da je najbolji predstavnik svoje zemlje odigravši sa favorizovanim “plavcima” 1:1 (1:1). Strelac za Čelsi bio je Žoržinjo u 28. minutu iz penala, dok je za goste precizan bio Kabelja u 24. minutu.

Tanjug/(AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Pool

Sevilja je protiv Rena u gostima potvrdila veći kvalitet već u prvom delu meča u kojem su ostvarili ubedljivih 1:3 preko Kundea u 32, Nesirija u trećem minutu nadoknade vremena i 81. minutu, dok se za domaće u listu trelaca iz penala upisao Ruter četiri minuta pre kraja meča.

Grupa E
Čelsi – Krasnodar  1:1 (1:1)
Ren – Sevilja 1:3 (0:2)

Tabela: Čelsi 14, Sevilja 13, Krasnodar 5, Ren 1.

Kristijano Ronaldo na dobro poznatom mestu, pokazao je da su mu nedostajali dueli sa Barsom i večitim rivalom Mesijem. U tom dokazivanju imao je i malu pomoć sudije Nemca Štilera, koji je start nad Portugalcem  u 13. minutu presudio kao prekršaj za penal. košarkaški opisano, Arauho jeste odbranu odradio više rukama nego kretnjom, ali nema mnogo arbitara koji bi za to pokazali na belu tačku sa koje je Ronaldo raspalio loptu po sredini gola za 0:1. Na 0:2 povisio je sve bolji Amerikanac Mekeni, da bi Ronaldo došao do svog 14 gola na Nou Kampu ponovo iz penala, koji je skrivio Lengle zbog igre rukom.

Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Ukrajinski velikan nije dozvolio Mađarima iznenađenje u Kijevu. Dinamo je slavio pobedu 1:0 golom Popov u 60. minutu.

Pročitajte još: Zvezda donela odluku oko putovanja u Češku

Grupa G
Barselona – Juventus 0:3 (0:2)
Dinamo K – Ferencvaroš 1:0 (0:0)

Tabela: Barselona 15, Juventus 15, Dinamo K 4, Ferencvaroš 1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike