Sve se rešava u Londonu: Benzema anulirao gol Pulišića, dva potpuno različita poluvremena u Madridu

27.04.2021

20:51

0

Autor: N. St.

U španskoj prestonici nije bilo pobednika u prvom meču polufinala Lige šampiona

Sve se rešava u Londonu: Benzema anulirao gol Pulišića, dva potpuno različita poluvremena u Madridu
Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Završnica Lige šampiona je zvanično počela. Odigran je prvi polufinalni duel u španskoj prestonici. Posle prvih 90 i kusur minuta igre su Real i Čelsi odigrali nerešeno. Sve će se rešiti 5. maja na “Stamford bridžu” u Londonu.

U Madridu su se mreže po jednom tresle – 1:1 (1:1).

Čelsi je započeo meč idealno, koristili su brzinu, mladost, kao i manji pritisak od protivnika. Napali su od prvog minuta. Već u 10. je moglo da bude 0:1 kada je Maunt prošao po strani, Pulišić je glavom ostavio za Vernera koji je promašio zicer sa pet metara. Novi veliki promašaj nemačkog igrača.

Ipak, to nije uticalo na „plavce“ pošto je četiri minuta kasnije Ridiger poslao loptu u prostor, Pulišić je bio najbrži, iskoristio je to što je Kurtoa izašao da ga obiđe i da potom pronađe put do gola za vođstvo svog tima.

Real je bio previše pasivan i dugo je čekao da se oslobodi te presije. Prvo je Benzema probao iz daljine u 23. minutu, pogodio je stativu. A, onda je u 29. minutu pokazao zbog čega je najbolji igrač domaćeg tima.

Posle kratko izvedenog kornera je Marselo centrirao, Varan je glavom vratio loptu u srce kaznenog prostora, Militao je glavom prebacio do Karima koji maestralno proma loptu i onda je smešta iza leđa Mendija za izjednačenje. Tim pogotkom se izjednačio sa Raulom po broju golova u elitnom takmičenju, ispred njega su samo Ronaldo, Mesi i Levandovski.

Posle tog pogotka su pokušavali i jedni i drugi, mreže se nisu zatresle, pa su igrači otišli u svlačionice.

Kada su se vratili na teren delovalo je kao da su i Tuhel i Zidan „povukli ručnu“. Tempo nije bio na nivou onog iz prvog dela, kao da su čekali da neko pogreši. Prve reakcije su treneri pokazali u 66. minutu kada su napravili četiri izmene. Kod domaćina je umesto Vinisijusa ušao Azar, dok su kod „plavaca“ Zijeh, Haverc i Džejms zamenili Pulišića, Vernera i Aspilikuetu.

Tražili su i jedni i drugi šanse preko prekida, pa je francuski stručnjak napravio nove promene, ušli su Odriozola i Asensio umesto Karvahala i Marsela. Bez rizika su oba tima igrala, sigurni pasovi, manjak presinga, sve kako bi izbegli eventualne greške. Takva igra je više prijala “kraljevskom klubu”. Dovoljno je reći da je jedino uzbuđenje bilo kada je posle šuta glavom Varana lopta pogodila Čilvela i završila u korneru.

Dakle, sve se rešava u Engleskoj za osam dana, a Čelsi je taj koji je dao gol u gostima, što znači da će Madriđani morati da jure bar jedan gol u glavnom gradu Velike Britanije.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike