Navijači DR Konga već slave eliminaciju Gabona: Nije Kanga, on je Kijanga!

28.04.2021

08:12 >> 08:13

0

Iz Kinšase poručuju da istraga i dalje traje u CAF i da su poslali obimnu dokumentaciju sa dokazima o indetitetu Zvezdinog fudbalera

Navijači DR Konga već slave eliminaciju Gabona: Nije Kanga, on je Kijanga!
Copyright MN Press

Navijači DR Konga slave plasman na Afrički kup nacija, jer veruju da Gabonu sledi sigurna diskvalifikacija zbog afere “Kanga” u kojoj je fudbaler Crvene zvezde uhvaćen sa lažnim indetitetom, promenjenim državljanstvom, imenom i prezimenom i godinom rođenja.

Čelnici FS DR Konga su Afričkoj fudbalskoj konfederaciji (CAF) poslali obimnu dokumentaciju u kojoj se dokazuje da je igrač pod imenom Gelor Kanga zapravo rođen kao Kijaku Kijaku Kijanga u DR Kongu 1985. godine.

Printscreen/Facebook/FonsMansianga

– Dali smo snažne argumente, ali još čekamo odgovor od CAF. Istraga je u toku, poslali smo i Gaboncima jedan primerak – rekao je Belž Situala, generalni sekretar FS DR Konga.

Prema propisima CAF koj iregulišu ovakve vrste prevara, ne tako retke u afričkom fudbalu, svaki savez biće isključen sa naredna dva izdanja Afričkog kupa nacija. Izvori tvrde da su na prvom saslušanju 17. aprila Gabonci bili bez odgovora na dokaze koji optužuju njihovog fudbalera za lažiranje ličnih podataka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike