Junajted pregazio Romu, veliki je đavo Edinson Kavani

29.04.2021

21:01 >> 21:05

0

Autor: Adam Štulić

Mančester nadomak finala Lige Evrope, Arsenal će imati veći izazov protiv Viljareala

Junajted pregazio Romu, veliki je đavo Edinson Kavani
Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

Mančester junajted je širom otvorio vrata finala Lige Evrope, više neizvesnosti trebalo bi da bude u revanš meču Arsenala i Viljareala. “Crveni đavoli” su na “Old Trafordu” bili bolji od Rome 6:2, posle preokreta u drugom poluvremenu, dok “žuta podmornica” u London nosi pobedu 2:1.

Fenomenalan meč odigrali su Junajted i Roma, a prva zvezda utakmice bio je iskusni napadač “đavola” Edinson Kavani, koji nije dozvolio saigračima da potonu posle šokantnog gubitka prvog poluvremena. Urugvajski napadač prvo je asistirao Brunu Fernandešu za vođstvo u 9. minutu, da bi Roma, koja je u prvom delu igre napravila čak tri prinudne izmene, preko Pelegrinija (15′ penal) i Džeka (33′) na veliki odmor otišla sa sjajnim rezultatom.

Ipak, u nastavku meča postojao je samo jedan tim, predvođen maestralnim Urugvajcem. Kavani je već u 48. minutu postigao gol za izjednačenje, u 64. je doneo novu prednost Junajtedu, da bi Bruno Fernandeš (71′ penal) i Pol Pogba (75′) overili trijumf izabranika Ole Gunara Solskejra, koji je ukrasio Grinvud, na asistenciju Kavanija, u 86. minutu meča.

Zanimljivo je bilo i u Španiji, gde je Viljareal posle pola sata imao velikih 2:0 (Trigeros 5′, Albiol 29′). Kada je Sebaljos u 57. minutu dobio drugi žuti karton, očekivalo se da će domaćin još malo dodati gas i završiti najveći deo posla u polufinalnom dvomeču, ali umesto toga Arsenal je došao do gola koji bi mogao da bude i odlučujući kada se bude podvlačila crta. Pepe je 73. minutu postigao gol nade za “tobdžije” pred revanš na “Emirejtsu”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike