Da li je Partizan dao Stevanovića ispod cene: Siti kupio argentinskog klinca za pet miliona evra

01.05.2021

11:32 >> 13:14

0

U Argentini veruju da su napravili odličan potez jer su prodali igrača koji je odigrao svega 20 mečeva u prvoj ligi

Da li je Partizan dao Stevanovića ispod cene: Siti kupio argentinskog klinca za pet miliona evra
Copyright Profimedia

Zimus odrađeni poslovi danas dobijaju potvrdu. Mladi Argentinac iz Estudijantesa La Plate Dario Sarmijento zvanično je postao član Mačester sitija, objavio je njegov sadašnji klub.

Transfer će biti realizovan 1. jula, a kako se piše u zemlji “gaučosa” za prelazak mladog fudbalera na Etihad Estudijantes će zaraditi pet miliona evra plus bonuse. Sarmijento je zaigrao u prvoj ligi 5. oktobra 2019. godine kada je imao svega 16 godina, što ga je dovelo na drugo mesto večite liste najmlađih debitanata.

Od tada Sarmijento je odigrao još 20 mečeva za prvu ekipu postigavši kao napadač samo jednu asistenciju, pa se ovaj posao sa neafirmisanim fudbalerom smatra za jednu od najboljih prodaja u argentinskom fudbalu.

Partizan je o prodaji Filipa Stevanovića Mančester sitiju obavestio javnost još krajem oktobra prošle godine. Veruje se da je ovaj transfer koštao “građane” oko 6.500.000 evra, a da bi crno-beli na račun bonusa mogli da zarade još 2.000.000.

Printscreen/Instagram/zoranstevanovic_photographer

Stevanović je za razliku od svog godinu dana mlađeg kolege iz Argentine i budućeg saigrača odigrao 68 utakmica za Partizan, na kojima je postigao 13 golova. Da li su Argentinci stvarno napravili potez veka i da li je Partizan potcenio 19-godišnjeg fudbalera koji već ima zavidno profesionalno iskustvo i status igrača mlade reprezentacije Srbije.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike