Ostale su samo dve karte u LE: Roma otpisana, Viljareal želi da spreči i drugo englesko finale

06.05.2021

06:14 >> 06:26

0

Revanši polufinala se igraju u Rimu i Londonu

Ostale su samo dve karte u LE: Roma otpisana, Viljareal želi da spreči i drugo englesko finale
Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz

U finalu Lige šampiona igraće dva engleska kluba – Mančester siti i Čelsi. Hoće li se isto dogoditi i u Ligi Evrope? U teoriji bi upravo to moglo da se desi u kasnim večernjim satima.

Mančester junajted samo neko čudo epskih razmera može u tome da spreči, dok će Arsenal pokušati da dođe do trijumfa na „Emirejtsu“.

Gotovo sva pažnja je usmerena na London, pre svega zbog znatno veće zanimljivosti. Viljareal je u Španiji slavio (2:1) i samo oni mogu da spreče okršaj dva premijerligaša u borbi za pehar. Unai Emeri, nekadašnji strateg „tobdžija“, prebacuje pritisak na drugu stranu.

Još pre prvog meča je Arsenal važio za favorita u ovom dvomeču i ništa se nije promenilo. Na nama je da damo sve od sebe i da se takmičimo sa njima, imamo prednost, ali nije velika. Uz to oni imaju Obamejanga koji je „ubica“ u napadu. Pjer-Emerik je tu da radi svoj posao, kao što mi moramo da radimo svoj i da se branimo kao tim. Biće teško zaustaviti ga – oprezan je Emeri svestan da je napadač iz Gabona odigrao samo pet minuta u prvom susretu zbog oporavka od povrede.

Tanjug/Molly Darlington/Pool via AP

Sa druge strane je Mikel Arteta najmanje pričao o meču. Glavna tema je bila Superliga Evrope i najave da bi navijači mogli da organizuju protest protiv vlasnika uoči utakmice.

Moramo da se izolujemo od svih tih priča i dešavanja van terena. Najboji način da pomognemo klubu jeste da pobeđujemo i da vratimo klub na pravi put. Navijači imaju pravo da kažu šta misle i to je normalno, uveren sam da oni samo žele najbolje za tim. Ponavljam, na nama je da se pripremimo za meč najbolje što možemo i ne smemo da dozvolimo da to bude neki izgovor za bilo šta. Ko zna, možda nam to i pomogne ako budu bili u blizini stadiona, jer je baš dugo vremena prošlo od kada su bili na tribinama – poručio je Arteta.

U Rimu će se odigrati praktično revijalni meč pošto je na „Old Trafordu“ Mančester junajted demolirao Romu (6:2). Da stvari budu gore za „vučicu“ vodiće ih trener koji je već bivši, pošto je zvanično objavljeno da će Paula Fonseku na kraju sezone na klupi zameniti Žoze Murinjo.

Za mene je profesionalizam veoma važna stvar. Fokusiran sam kao prvog dana kada sam došao. Imam motivaciju i želim da uradim najbolji mogući posao dok god sam tu. Murinjo je fenomenalan trener, svi to znaju i siguran sam da će uraditi odličan posao. Što se utakmice tiče, nije lako pobediti Junajted. Ipak, svašta sam video u fudbalu, ništa nije nemoguće i moramo da verujemo. Borićemo se do poslednje sekunde – jasan je Fonseka.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

Uprkos tome što je u ovom duelu sve praktično rešeno, Ole Gunar Solskjer ne želi da dozvoli bilo kakvo opuštanje.

Ne planiramo da igramo na rezultat, već na pobedu, to je jedini način na koji znamo da igramo. Možda napravim neke promene u sastavu, ali je naš cilj finale. Ne zaboravite da je Roma protiv Barselone napravila preokret kada je slavila sa 4:1 u revanšu. Jasno je da u isto vreme imamo i određene borbe van terena i to je činjenica. Razgovaramo sa navijačima, želimo da ih saslušamo i to mora da bude na miran način. Moramo svi da komuniciramo bolje. Moj posao je da ostvarimo rezultate na terenu i upravo to želimo. Nadam se da će uvideti da je to i naš cilj i da svi želimo samo najbolje za klub – zaključio je Solskjer.

Novo englesko finale? Neviđeni preokret Rome ili prolaz “žute podmornice”? Dileme će uskoro biti rešene…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike