Unaji Emeri pokvario veliku englesku žurku osvetivši se Arsenalu: Gdanjsk očekuje Mančester junajted i Viljareal

06.05.2021

21:03 >> 21:14

0

Španski stručnjak sa Seviljom osvajao tri Lige Evrope, sa Arsenalom bio u finalu i sad protiv Mančester junajteda ima još jednu priliku za trofej

Unaji Emeri pokvario veliku englesku žurku osvetivši se Arsenalu: Gdanjsk očekuje Mančester junajted i Viljareal
Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant)

U finalu Lige Evrope, 26. maja u poljskom gradu Gdanjsk igraće Mančester junajted i Viljareal. “Crveni đavoli” su došli u Rim sa veliki kapitalom rezultatat 6:2 ostvarenim na Old Trafordu, pa ih nije previše rastužilo 3:2 za Romu na Olimpiku, dok je Arsenal napadao na Emirejtsu 90 minuta i nije uspeo da “poništi” poraz 2:1 u Španiji. Ostalo je 0:0 “za” Viljareal.

Nije Mančester junajted Kvins Park Rendžers, niti je večeras Roma imala srce Partizanovog tima iz 1984. godine pa da dostigne 2:6 iz prve utakmice kao crno-beli protiv “policajaca” u drugom kolu Kupa UEFA. Bio je na Olimpiku vidljiv kvalitet i majstorstvo Mkhitarijana i Džeke, ali šta je vredelo sve to kada nije bilo golovima materijalizovano.

Jermenin je na 0:0 bio u velikoj prilici da savlada De Heu, ali je glavom šutirao pored gola. Na drugoj strani mu se revanširao Kavani lošim lobom, da bi već u sledećem pokušaju izbušio golmana Mirantea.

Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino)

Nastavak utakmice nije ničim nagoveštavao ulazak Solskjerovog tima u zonu sumraka. Za svega nekoliko minuta iz 0:1 moglo je da bude 4:1 za domaće. Prvo je Džeko izjednačio, pa se Fredovo poigravanje petom pretvorilo u 2:1 kaznivši ga u 60. minutu Kristante i onda su u dva sledeća napada Džeko i Mkhitarijan na isti način sa par metara pogađali u De Heu.

Pomračenje je prošlo izlaskom Pogbe i uvođenjem Matića u igru. Pas je odmah postao mirniji, odbrana sigurnija. Iz te defanzivne čvrstine gosti su došli do prilike reše sve dileme preko “El matadora”. Konačnih 3:2 postavio je Zalevski u 83. minutu.

U Londonu Obamejang došao je na duel sa Viljarealom nepodešenog nišana. Dva puta je pogađao stativu, po jednom u svakom poluvremenu, ali je tim Viljareala malo prilika dozvoljavao. Opklada eksperta za osvajanje Lige Evrope Unajia Emerija bila je na defanzivu i na kraju se takvo opredeljenje isplatilo.

Tanjug/AP Photo/Alastair Grant)

Španski stručnjak posle tri trijumfa sa Seviljom u Ligi Evrope (2014, 2015, 2016) i finala sa Arsenalom (2019), došao je u priliku i da sa Viljarealom osvoji trofej. Rival će biti Mančester junajted, kojije sa Žozeom Murinjom trijumfovao u ovom takmičenju 2017. godine.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike