Sezona iz snova: Nikolina Milić šampionka Španije

06.05.2021

20:16 >> 21:14

0

Autor: M. R.

Naša reprezentativka došla do trofeja u ekipi Avenide

Sezona iz snova: Nikolina Milić šampionka Španije
Copyright MN Press

Sjajna sezona Nikoline Milić – definitivno najbolja u njenoj dosadašnjoj karijeri. Reprezentativka Srbije je večeras sa Avenidom osvojila trofej namenjen šampionu Španije i tako zaokružila fantastičnu takmičarsku godinu. Napravila je pravi uvod za sve ono što je tokom leta čeka sa nacionalnim timom.

Pročitajte još

Avenida je prvi meč u finalnoj seriji protiv Valensije izgubila – 67:64 na domaćem terenu. Odmah zatim je usledio brejk u Valensiji – 76:74, pa je zakazana majstorica. A u odlučujućoj utakmici kao pobednik je, i to veoma ubedljivo, izašla ekipa za koju igra Nikolina Milić – 76:61. Naša reprezentativka je u poslednjoj pobedi učestvovala sa osam poena i dva skoka za 15 minuta.

Nikolina je u regularnom delu prvenstva odigrala 29 utakmica na kojima je ostvarila prosečan učinak od 11,3 poena i 5,4 skokova. U plej-ofu je postizala u proseku 12 poena uz 5,4 skokova. Avenida je ligaški deo završila na liderskoj poziciji sa skorom 29-1, a onda je i u razigravanju dokazala da je trenutno najbolji tim u Španiji. Kad je Evroliga u pitanju, ovaj klub je stigao do finala, gde je poražen od moćnog ruskog Jekaterinburga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike