Osveta za blokirani autobus: Liverpul produžio Junajtedovu agoniju na "Old Trafordu"

13.05.2021

21:15 >> 21:24

0

Tim Olea Gunara Solskjera po drugi put ove nedelje poražen na svom terenu

Osveta za blokirani autobus: Liverpul produžio Junajtedovu agoniju na "Old Trafordu"
Copyright Profimedia

Nervoza i neizvesnost koju su stvorili navijači Mančester junajteda u “predigri” odloženog meča sa Liverpulom ispred zidina Old Traforda lošije je uticala na tim Olea Gunara Solskjera. Očekivano. Fudbaleri Liverpula ostvarili su važnu pobedu 3:2 na terenu najvećeg rivala, čime su tri kola pre kraja šampionata zadržali realne izglede da preteknu četvrtoplasirani Čelsi u borbi za poslednju poziciju koja iz Premijer lige vodi u Ligu šampiona.

Pre samog meča, dok su prilazili stadionu klupskim autobusom, našli su se nezaštićeni usred navijačkih nemira u organizaciji tvrdog jezgra pristalica “crvenih đavola”, koji pošto-poto žele da vide leđa članovima porodici Glejzer, vlasnicima većinskog paketa akcija njihovog kluba. Njihov autobus nastavio je put ka parkingu, tek nakon što su navijače razjurili i put odblokirali pripadnici organa reda.

Domaći su samo dobro otvorili utakmicu. Već u 10. minutu poveli su preko Bruna Fernandesa, ali su gosti do odmora preko Žote i Firmina napravili preokret 1:2. Očekivalo se da će “đavoli” u nastavku krenuti odlučnije ka golu Alisona, ali ih je posle samo dva minuta igre dočekao hladan tuš raspoloženog Brazilca Firmina. Sve što su do kraja uspeli da urade bilo je doneti malo neizvesnosti preko Rašforda u 68. minutu, ali i ona je potrajala samo do gola Salaha za konačnih 2:4.

Pročitajte još

Mančester junajted je doživeo i drugi poraz na svom terenu ove nedelje, jer ih je pre toga pobedio Lester sa 1:2., a čak šesti u ovoj sezoni. Zanimljivo je da su igrači Olea Guna Solskjera bez poraza na gostovanjima.

Liverpul, sa druge strane, zauzima peto mesto sa četiri boda zaostatka za Čelsijem na četvrtom mestu i utakmicom manje.  Crveni imaju lakši raspored, jer se sastaju sa VBA (G), Barnlijem (G) i Kristal Palasom (D), dok Čelsiju predtsoje dueli sa Lesterom (D) i Aston Vilom (G).

U drugom susretu večeri Aston Vila i Everton odigrali su u Birmingemu 0:0.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike