Zvezdina demonstracija sile: Kanga razigravao, Gavrić pogađao za "petardu" na gostovanju (VIDEO)

14.05.2021

17:51 >> 18:34

0

Ubedljiv trijumf crveno-belih

Zvezdina demonstracija sile: Kanga razigravao, Gavrić pogađao za "petardu" na gostovanju (VIDEO)
Copyright Promo/FK Crvena zvezda

Šampionska titula je osvojena, finale Kupa je pred vratima, ali je Dejan Stanković više puta ponovio da je dres Crvene zvezde najveći motiv za njega i za igrače koji ga nose. Naglasio je da neće dozvoliti opuštanje i to je na svojoj koži osetila Bačka.

Crveno-beli su na gostovanju slavili lako i ubedljivo – 0:5 (0:4).

Od prvog minuta je Zvezda pokazala da nije došla na utakmicu samo kako bi odradila posao, već da i te kako imaju podstrek da se pokažu u najboljem svetlu. Svi su bili raspoloženi, posebno Kanga koji je bio u ulozi asistenta.

Već u 15. minutu je poslao odličan centaršut, a Pavkov je bio najviši u skoku i to je bio ujedno i početak kraja domaćeg tima.

U 24. minutu je odbrana Bačke bila previše fokusirana upravo na strelca prvog gola, Gavrić je to iskoristio, ubacio se iz drugog plana, Kanga je poslao pravovremeni pas i već je bilo 0:2.

Nisu mreže dugo mirovale. Petrović je šutirao iz velike udaljenosti, golman Milojević je poslao loptu u korner. Posle kombinovanje iz ugla je lopta došla ponovo do Njegoša koji je iz „popravnog“ šutirao perfektno i poslao loptu pod prečku u malu mrežu.

Svega četiri minuta kasnije je Kanga poslao savršen pas u prazan prostor, Gavrić je pokazao brzinu i umeće, izašao je sam pred golmana i rutinski ga matirao za svoj drugi pogodak u prvom delu.

Kakvu rotaciju ima Stanković pokazao je po povratku na teren. Odmor su dobili Kanga i Vukanović, ušli su Ben i Katai. Tempo je očekivano pao, pa je strateg gostiju u 64. minutu napravio trosturku promenu, ušli su Ivanić, Gajić i Falćiineli su izašli Srnić, Pavkov i Gavrić.

Igralo se u većem delu nastavka na polovini Bačke. Stvarala je Zvezda šanse preko Ivanića, Kataija i Falćinelija, dok je Eskić u dva navrata pripretio na drugoj strani, mada nije bilo prave opasnosti za golmana Popovića.

Tako je bilo sve do 86. minuta. Nikolić i Ivanić su odradili sjajan dupli pas, Veljko je vratio loptu ka Mirku koji je rutinski  smestio loptu u mrežu za “petardu”.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike