Dve decenije od Rambovog gola na Marakani: Zbog njega se rađaju Brazilci Petkovići, jedan takav se javio (FOTO, VIDEO)

15.05.2021 | 07:34 >> 07:37

Autor: Dejan Petković

Nikad se neće zaboraviti da je jedan Srbin pre 20 godina doneo titulu Flamengu u poslednjem minutu finala šampionata Karioka

Copyright Profimedia

Prošlo je dve decenije od legendarnog gola Dejana Ramba Petkovića na Marakani, koji im je Flamengu doneo titulu u šampionatu “Karioka”.

Bilo je to finale 2001. godne između  Flamenga i Vaska da Game. U prvoj utakmici na svom terenu Vasko je pobedio rezultatom 2:1, pa su Rambo ili “Peć“, kako ga zovu u Brazilu, i ostali igrači Flamenga morali savladaju rivala u revanšu sa dva gola razlike kako bi se domogli šampionske titule.

Rasplet ove sportske drame bio je filmski. U 88. minutu, pri rezultatu 2:1 za Flamengo, dosuđen je slobodan udarac na oko 30 metara od protivničkog gola. Odgovornost je preuzeo Dejan Petković. “Desetka” Flamenga je namestila loptu i sjajnim udarcem preko živog zida pogodila levi gornji ugao Vaskovog gola.

Na čuvenoj “Marakani” je nastala erupcija oduševljenja, koji se i dvadeset godina kasnije prepričava među ljubiteljima fudbala u Brazilu.

Koliko je taj pogodak za pobedu nad najvećim rivalom bio značajan armiji navijača Flamenga pokazala je i Rambova objava na Instagramu u znak sećanja na ovaj slavni dan iz njegove karijere. Među nekoliko stotina navijača koji su mu komentarisali “post” bio je momak potpisan kao “Petkovic_011“. Nakon što ga je Rambo pozdravio, navijač mu je objasnio odakle mu ime i da su se na neki način već upoznali:

– Moje ime je bilo zbog tog gola. Napravljena je reportaža u kojoj ste i vi učestvovali 2018. godine. Hvala na podršci!

Pročitajte još
Copyright Printscreen

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam