Partizanova trojka na oproštaju od Humske za ovu sezonu (VIDEO)

15.05.2021

15:55 >> 16:19

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli savladali Voždovac

Partizanova trojka na oproštaju od Humske za ovu sezonu (VIDEO)
Copyright MN Press

Fudbaleri Partizan pobedom su se oprostili od svog stadiona za ovu sezonu. U poslednjem meču pretposlednjeg kola Linglong Superlige Srbije, crno-beli su na Topčiderskom brdu savladali Voždovac 3:0 (1:0).

Nije bilo previše neizvesnosti u subotu poslepodne u Humskoj ulici. Crno-beli su igrali onoliko koliko im je bilo neophodno da zabeleže novi trijumf, dok su gosti delovali kao da se čuvaju za poslednji meč u sezoni protiv Javora na svom “krovu”, u direktnom duelu za opstanak u elitnom rangu srpskog fudbala.

Uvod u vodeći gol “valjka” bile su prilike Lazara Markovića, koji je na ovom meču igrao kao centralni napadač. U periodu između 10. i 12. minuta kapiten Partizana je pokušao dva puta nogom sa nekoliko metara i jednom glavom da savlada Prekovića, koji je dva puta uspevao da zaustavi nekadašnjeg reprezentativca Srbije, dok je brzonogi ofanzivac jednom pogodio spoljni deo mreže.

MN Press

Detalj koji je prelomio meč odigrao se u 21. minutu. Najveći deo posla odradio je Miloš Jojić. Vezista Partizana se pred kaznenim prostorom rivala najpre odlično zagradio, potom ušao po levoj strani u šesnaesterac i po zemlji centrirao ka Markoviću. Ipak, lopta nije došla do napadača crno-belih, pošto je Bogdanović, u pokušaju da interveiše, loše zahvatio i prosledio u sopstvenu mrežu.

Sve što su gosti uspeli da urade u Humskoj bilo je nekoliko neuspešnih pokušaja sa distance, a nagoveštaj overe trijumfa Stanojevićevih izabranika odigrao se u 65. minutu, kada je posle Nathovog centaršuta sa desne strane, Štulić odlično šutirao glavom, a gol “zmajeva” sačuvala je prečka.

Meč je rezultatski bio završen u 73. minutu, kada je posle nešto duže akcije pred i u kaznenom prostoru Voždovca, iskusni Izraelac, između nekoliko defanzivaca gostiju, pronašao mladog Jovića, koji je rutnski poslao loptu u mrežu sa tri metra.

Tada je bilo jasno da tri boda ostaju u Humskoj, a trijumf i svoju odličnu partiju, pošto je u 59. minutu ušao na teren, krunisao je Natho, tako što je na asistenciju Zdjelara glavom “gurnuo loptu pored istrčalog Prekovića.

Partizan: Popović, Živković, Banjak, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Jojić (79’ Baždar), Lutovac (68’ Stevanović), Pavlović (59’ Natho), Holender (59’ Jović), Marković (59’ Štulić).

Voždovac: Preković, Lasickas, Milović, A. Bogdanović (75, V. Bogdanović), Hajdin, Purtić, Milosavljević, Stojčev (70’ Stoisavljević), Milojević (70’ Ajdinović), Stanisavljević (75’ Dukić), Janković (46’ Cvetićanin).

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike