Inter “ukaljao” Skudeto, živi Juventusov san o Ligi šampiona

15.05.2021

18:27 >> 19:17

0

Autor: Adam Štulić

Stara dama” u derbiju Italije savladala neroazure”

Inter “ukaljao” Skudeto, živi Juventusov san o Ligi šampiona
Copyright Tanjug/Piero Cruciatti/LaPresse via AP

Juventusov san o Ligi šampiona je živ. Kada je trebalo da potvrdi dominaciju i zada snažan udarac velikom rivalu, Inter je uprskao i tako malo “ukaljao” Skudeto – 3:2 (2:1).

“Derbi Italije” je opravdao svoj naziv u potpunosti. Pet golova, dva crvena kartona, pregršt duela i neizvesnosti viđeno je “Alijanc” stadionu, gde su Kristijano Ronaldo i drugovi došli do tri boda kojim su produžili nadu da se naredne sezone nađu u elitnom takmičenju.

Juventus je poveo u 24. minutu golom portugalskog asa, koji je iz odbitka zatresao mrežu Handanoviča, pošto mu je iskusni čuvar mreže prethodno odbranio penal.

Sa bele tačke je i Inter došao do izjednačenja, pošto je Lukaku 11 minuta kasnije realizovao najstrožu kaznu, za koju se izborio Lautaro Martinez, uz asistenciju VAR.

Kada se mislilo da će se na odmor otići s nerešenim rezultatom, Kvardado je u trećem minutu nadoknade vremena doneo Juventusu novo vođstvo, postigavši možda i presudan gol na meču, s obzirom da su crno-beli u 55. minutu ostali sa igračem manje posle drugog žutog kartona Bentakura.

Brojčano nadmoćniji, krenuo je Inter ka golu Ščesnog i konačno ga matirao u 84. minutu, kada se Lukaku najbolje snašao u petercu domaćina, kojem je veliku pobedu doneo Kvardado golom sa 11 metara četiri minuta kasnije.

Do kraja meča są igračem manje je ostao i Inter, pošto je u nadoknadi vremena drugi žuti karton dobio Marcelo Brozović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike