Nove informacije o slučaju Kanga: Stiglo još dokaza – njegova majka umrla 1986. godine, a rodila ga četiri godine kasnije

17.05.2021

14:21 >> 14:39

0

Autor: N. St.

Nastavlja se saga

Nove informacije o slučaju Kanga: Stiglo još dokaza – njegova majka umrla 1986. godine, a rodila ga četiri godine kasnije
Copyright MN Press

Ne stišava se bura oko slučaja Gelora Kange u Africi. DR Kongo tvrdi da je Gabon zajedno sa njim lažirao dokumentaciju i da je njegovo ime ustvari Kiaku Kiaku Kange.

Zbog svega toga su podneli tužbu pred sudok Fudbalske konfederacije Afrike (CAF) i traže da selekcija Gabona bude suspendovana sa Kupa afričkih nacija (KAN) što bi donelo plasman DR Kongu.

Sada su se pojavile nove informacije. Naime, afrički mediji tvrde da su stigli novi kontradiktorni dokazi po pitanju fudbalera Crvene zvezde. Navodno je Kangina majka preminula 1986. godine u DR Kongu četiri godine kasnije u Ojemu donela na svet Gelora.

Printscreen/Facebook/FonsMansianga

Usled novih informacija je slučaj pred sudom ponovo odložen, a ukoliko se dokaže da je sve ovo istina Gabon bi bio izbačen sa KAN-a i verovatno bi bio suspendovan i na određeni period u budućnosti.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike