Srbin je najbolji u Amsterdamu: Veliko priznanje za Tadića, rame uz rame sa legendama Ajaksa (VIDEO)

17.05.2021

18:19 >> 18:55

0

Autor: N. St.

Dušan je bez sumnje ostavio veliki trag u redovima kopljanika

Srbin je najbolji u Amsterdamu: Veliko priznanje za Tadića, rame uz rame sa legendama Ajaksa (VIDEO)
Copyright Profimedia

Sa kapitenskom trakom oko ruke je Dušan Tadić predvodio Ajaks do velikih uspeha ove sezone. Osvojili su titulu u domaćem šampionatu i Kup, a u Ligi Evrope su bili blizu da eliminišu Romu.

Zahvaljujući srpskom fudbaleru su sezonu završili na veoma uspešan način, a za to je stigla i nagrada. Tadić je proglašen za najboljeg igrača sezone.

Kako je igrao govore i brojke. U prvenstvu je pored 14 golova imao 17 asistencija, dok je u Evropi pet puta tresao mrežu. Navijači „kopljanika“ tako nisu imali nikakvu dilemu prilikom glasanja.

Inače, nagrada nosi ime po legendarnom igraču i treneru tima iz Amsterdama Rinusu Mihelsu.

Veoma je poseban osećaj kada vas navijači izaberu. Zahvalan sam im na tome. Žao mi je što nisu mogli da budu na tribinama sa nama i da zajedno delimo tu strast. Fudbal se igra zbog njih i nadam se da su osetili da smo dali sve za grad i najbolji klub u Holandiji. Naravno, koliko god da je ovo priznanje lepa stvar, najlepši su oni trofeji koje osvajamo kao tim. Igrali smo odlično ove sezone i to se vidi po rezultatima – poručio je Tadić.

Pre Dušana su ovo priznanje dobijali igrači poput Bergkampa, Litmanena, Rajkarda, Overmarsa, Snajdera, Suareza, Huntelara...

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike