Stanković otvorio dušu posle potpisa: O Zvezdi, Sampdoriji, Prijoviću, Krstičiću, Kolarovu, navijačima (VIDEO)

18.05.2021

15:41 >> 16:34

0

Autor: N. St.

Trener Zvezde pričao o raznim temama

Stanković otvorio dušu posle potpisa: O Zvezdi, Sampdoriji, Prijoviću, Krstičiću, Kolarovu, navijačima (VIDEO)
Copyright Promo/FK Crvena zvezda

Oduševljenje na “Marakani”. Posle svih spekulacija i dešavanja u poslednje vreme jedna dilema je rešena – Dejan Stanković ostaje na klupi Crvene zvezde.

Potvrda toga stigla je danas u vidu stavljanja parafa na produžetak saradnje do 2024. godine. Nije krio zadovoljstvo zbog toga.

Osećam se odlično kako neko može da se oseća u svojoj kući, posebno kada je danas ovako lep dan na koji sam ponosan i koji mi mnogo znači – počeo je Stanković gostovanje na Zvezdinoj televiziji.

Zahvalan je svima.

Ovo ne bih mogao sam da uradim. Mora dosta kockica da se sklopi da bi sve funkcionisalo kako smo zamislili. Pre svega hvala klubu na šansi, posle toga ide strpljenje i na kraju poverenje. Te tri činjenice, dolazak, strpljenje, novi ugovor. Ništa od toga ne bi moglo bez mojih zlatnih momaka i stručnog štaba. Mogu da budem samo zahvalan svima njima, jer bez njih ovaj produžetak ne bi bio tako lep.

Promo/FK Crvena zvezda

Navijači su ga prihvatili brzo, sa gotovo istom emocijom kao kada je nosio crveno-beli dres.

To je jedan dug proces. Za nekoga je možda godinu i po mnogo, ali je meni brzo prošlo. Morate ovde da se borite iz dana u dan. Prepoznali su to dok sam bio kao klinac ovde i sada drugi put. Bilo je tu dosta znakova pitanja da li će moći, da li neće, da li je mlad, nije mlad, da li će pregoreti? Na sve to sam bio spreman. Zvezda ti daje zahtevan put za dokazivanje. Navijač to prepozna i žao mi je što je „Marakana“ prazna i što nije mogla da nam pomogne. Jedva čekam da se vrate, da aplauzom pozdrave ove momke koji su dali celog sebe u ovih godinu dana. Prva želja mi je da zajedno sa njima zaokružimo sve to kao tim.

PREGOVORI

Jedno od pitanja medija bilo je vezano za same pregovore oko produžetka saradnje.

– Pregovarati sa Zvezdom može lepo da se završi samo. Nije trajalo dugo niti je bilo zahtevno. Obe strane imaju iste ciljeve, planove, energije. Nije bilo nekih začkoljica ili problema. U par dana smo to završili, potpisali i zajedno idemo dalje. Neka se ne brinu oko novca, nikada me nije pokvario. Naravno, kažem to kroz šalu.

Nastavio je u istom dahu:

Znam šta Zvezda predstavlja i znam koji nivo mora da bude. Moje neke ideje. Stavili smo neke ozbiljne ciljeve pred nas i sada imamo priliku da u Kupu zatvorimo jedan ciklus. Kreće se odmah u nove zahteve, ciljeve i navikao sam da radim pod pritiskom, tako je bilo kroz celu moju karijeru. Zvezda me je od malena naučila kako se pobeđuje. Svaki dan donosi pritisak, biće teško, ne može sve da bude lepo, ali sam i na to spreman. Ne kaže se bez razloga da je Zvezda iznad svega.

Dotakao se svlačionice i odnosa sa igračima.

– Lagao bih kada bih rekao nešto drugačije od onoga što svi mogu da vide na terenu. Uvek ostavljamo celog sebe. Nije važno ko je protivnik, pristup je isti i to se videlo. Uvek može bolje i ka tome težimo. Ti momci kao i ja pokazuju veliki napredak. Ni ja ni oni nismo bili ovakvi pre godinu dana. Mnogi su dali i više od onoga što se očekivalo. Ni sami ne znamo koji su potencijali naše ekipe. Lestvicu ćemo podizati. Ne znamo granice.

Ukoliko ostane do kraja ugovora, tačnije do 2024. godine, postaće najdugovečniji trener u Zvezdi u eri posle Barija i čuvene titule.

Ne bih potpisivao ugovor da ne mislim da radim dugo u Zvezdi. Ja sam realista i u fudbalu svašta može da se desi. Primećeni smo, naš klub, ulaganje, selektiranje igrača, pravljenje igre, nastupi u Evropi i u domaćem šampionatu. Trebalo bi da se zapitamo da nismo primećeni. Da me ne shvati neko pogrešno, nema tog novca koji bi me ostavio ili odveo iz Zvezde. Da nema projekta, svega, džaba bi bilo sve. Isto tako i za izlaznu stranu. Nema tog novca koji bi me odvukao, a da ne prepoznam ideju, kvalitet, želju. Sa velikim zadovoljstvom, osmehom, ostajem u mojoj Zvezdi i zajedno možemo mnogo toga da napravimo. Da li ću biti godinu, dve, tri, pet ,ne znam. Sada smo stavili tačku i meni je fokus već sada na Metalcu, pa na Kupu, pa onda idu pripreme, kvalifikacije za Ligu šampiona i slično. Meni je kuća ovde.

SINIŠIN SAVET

Savet kuma, prijatelja i čoveka koji mu mnogo znači bio je da ostane u Zvezdi 10 godina. Radi se o Siniši Mihajloviću.

– Nikad ne reci nikad. Idemo polako iz godine u godinu, videćemo koliko će to da traje. Neću odustati dokle god ima energije i snage u meni – poručio je Dejan.

Novinari su ga pitali i oko interesovanja Sampdorije, pošto je navodno bio veoma blizu povratka u Italiju.

Kao što sam već rekao, bilo bi čudno da nas neko nije primetio. I ja i klub. Uvek prija kada postoji interesovanje, ali je to sada iza nas.

Sa njegovim ostankom je ponovo aktivna priča o dolascima Kolarova, Prijovića, Krstičića…

Ne znam šta bih rekao i odgovorio na to. To su vrlo važne operacije u fudbalu. Pričamo o ozbiljnim momcima, vrhunskim igračima, ozbiljnim platama. Za sada sam zadovoljan ovim što imam, gledaćemo da svi ostanu. Meni ne trebaju imena, već ljudi i fudbaleri. Biće mi potrebni momci koji znaju kako da iznesu pritisak – završio je Stanković.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike