Saslušanje u Kairu: CAF donosi rešenje za aferu "Kanga"

20.05.2021

12:27 >> 14:43

0

Fudbaler Crvene zvezde suočiće se sa ozbiljnim optužbama i dokazima da je falsifikovao svoje lične podatke

Saslušanje u Kairu: CAF donosi rešenje za aferu "Kanga"
Copyright MN Press

Posle nekoliko odlaganja, Afrička fudbalska konfederacija (CAF) počela je ozbiljno da proučava slučaj Zvezdinog fudbalera iz Gabona, Gelora Kange, čije poreklo kao i  tačnost osnovnih podataka na zvaničnim dokumentima snažno osporava Fudbalski savez i državni organi Demokratske Republike Kongo.

U ponedeljak će se u Kairu održati saslušanje čelnika Fudbalske federacije Gabona i lidera SF DR Konga. Gabonci će imati obavezu da se pred Disciplinskim organima pojave sa dokazima koji će opovrgnuti sve što je došlo iz Kinšase.

Da podsetimo, iz DR Konga su poslali dokumentaciju koja dokazuje da je Kanga rođen u Kinšasi 1985. godine kao Kijaku-Kijaku Kijanga, da je registrovan kao igrač lokalnog kluba u njihovom glavnom gradu pre nego što se preselio u Gabon, gde je dobio papire pod današnjim imenom i novim datumom rođenja – 1. septembar 1990. godine .

Kao poslednji dokaz iz Konga je došla informacija da je Kangina majka umrla 1986. godine, pa stoga ništa od zvaničnih podataka ne može biti tačno. Ako se dokaže da su podaci Konga relevantni, Gabon će biti eliminisan sa Afričkog kupa nacija za sledeća dva takmičenja, a Kangu očekuje dugogodišnja suspenzija od FIFA.

Pročitajte još

Za sve to vreme Kanga normalno igra utakmice za Crvenu zvezdu. Na poslednjem prvenstvenom meču protiv Metalca zaigrao je od 46. minuta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike