Levica iz Niša koja obećava lepše dane u Enshedeu: Tvente piše pismo Mančester sitiju

20.05.2021

13:03 >> 14:44

0

Za Luku Ilića se založio i menadžment kluba i trener Ron Jans, iako su složni da je prošlu sezonu mogao i bolje da odigra

Levica iz Niša koja obećava lepše dane u Enshedeu: Tvente piše pismo Mančester sitiju
Copyright Profimedia

Direktor holandskog Tventea Jan Strojer  otkrio je šta njegov klub planira za narednu sezonu sa Lukom Ilićem (22), koji je minulu sezone proveo u Enshedeu kao pozajmljeni igrač Mančester sitija. To je bila druga Ilićeva pozajmica u Holandiji nakon što je sa bratom Ivanom odigrao jednu sezonu u redovima drugoligaša NAC Breda.

U Tventeu nisu potpuno zadovoljni Ilićevim izdanjima, pre svega zato što su uvereni da je mogao mnogo više da pokaže zbog velikog talenta kojim raspolaže. Uprkos blagom nezadovoljstvu, u klubu će se založiti za njegov ostanak na još jednu godinu jer ga i trener Ron Jans želi u timu.

Ilić nas nije ubedio, iskren sam povodom toga. Mislim da može bolje nego što je dosad pokazao. On je igrač sa levom nogom koga možemo koristiti napred, kao “desetku” ili “osmicu”. Možete ga zameniti sa drugim, ali on bi mogao da ostane. Trener bi, takođe, voleo da nastavi sa njim. Ali jasno je: ako ostane, moraće da radi. Pored Ilića, ionako će biti dodat i ofanzivni vezni igrač. Svi su mogli da vide da se nešto mora uraditi u veznom redu – rekao je Strojer.

Pročitajte još

Ilić je ove seone odigrao 24 meča, postigao je po dva gola i dve asistencije. Poslednju reč o njegovom ostanku u Holandiji daće Mančester siti, koji pored njega na raspolaganju ima još trojicu srpskim mladića: Ivana Ilića u Veroni, Slobodana Tedića u Cvoleu i Filipa Stevanovića u Partizanu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike