Filip Mladenović: Dugo nema Legije na sceni, Varšava i klub zaslužuju Evropu svake godine

22.05.2021

11:19 >> 11:44

0

Srpski fudbaler završio sezonu kao najbolji fudbaler poljske lige

Filip Mladenović: Dugo nema Legije na sceni, Varšava i klub zaslužuju Evropu svake godine
Copyright Profimedia

Filip Mladenović je završio najbolju sezonu u profesionalnoj karijeri kao igrač poljskog šampiona Legije iz Varšave. Uprkos priznanju za najboljeg igrača lige, Mladenović tvrdi da nagradu zaslužuje cela njegova ekipa.

– Ako svi sviramo dobro kao jedan bend, jedan od nas će najverovatnije postati istaknut kao pojedinac. Nisam uvek bio ja, tu je i Tomaš Pekhart, koji je postigao 22 gola. Mnogi igrači imaju najbolju sezonu ikada i ja nisam izuzetak. Za to su zaslužni treneri i čitav tim. Ne možete sami da radite ove stvari, fudbal je timski sport. Na kraju krajeva, ne zavisi sve od mene – u redu, moja je briga da šutnem dobro loptu, ali neko mora prethodno da odigra tu loptu. Tim radi na principu spojenih sudova i ove kombinacije su veoma dobro funkcionisale tokom sezone. Bilo je trenutaka kada je bilo malo slabije, ali činjenica je i da smo sebi postavili lestvicu visoko. Kada postignete četiri ili pet golova, normalno je da navijači žele još više, dok obične pobede, one sa manje golova ne zadovoljavaju. Međutim, mislim da smo svi na dobrom putu – sumirao je Mladenović svoju sezonu u Legiji.

Profimedia

Legija dugo ništa nije napravila vredno pomena na evropskoj sceni. Pre četiri godine prezimili su Ligi Evropi, pa su svake naredne sezone ispadali već u kvalifikacijama.

–  Već sam rekao da je Legija kao klub sa uslovima u kojima igra, čitav grad – svi ovde sve vreme zaslužuju Evropu. Tako ja to vidim, druga stvar je što nas neko vreme nije bilo. Zaista je teško odrediti bilo koji pojedinačni uzrok. Možda je stvar u činjenici da igramo kvalifikacije na početku sezone, gde ponekad igrate prva kola kao prve zvanične utakmice u sezoni. Mislim da bi rezultat  bio mnogo bolji kada bi ih igrali sada ili na kraju godine. Osim toga, postoji i niz drugih faktora – kvalitet, atmosfera, priprema ili samo sreća. Verujem da ćemo uspeti da to sredimo i videćemo kako će ispasti – rekao je Mladenović i naglasio da bi stvaranje pritiska na ekipu bio loš način da se motivišu za sledeću sezonu:

– Nikada nisam voleo takav pritisak: “Moraš ovo, moraš ono”. Samo želim da pokažem šta mogu najbolje, želim da dam sve od sebe, 100 odsto, pa i više.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike