Lazović odgovorio Panteliću: Pokaži hrabrost i izvuci iz fioke sve sakrivene prijave UEFA!

22.05.2021

11:34 >> 12:37

0

Autor: 24sedam

Jasna poruka iz Ivanjice...

Lazović odgovorio Panteliću: Pokaži hrabrost i izvuci iz fioke sve sakrivene prijave UEFA!
Copyright MN Press

Bura u Fudbalskom savezu Srbije se ne stišava. Samo što je završena sezona u domaćem šampionatu su krenuli problemi. Prvi čovek Javora Dragomir Lazović je izašao u javnost sa predlogom da na Izvršnom odboru FSS u ponedeljak zatraži proširenje Superlige tako da Rad i tim iz Ivanjice ostanu deo elite.

Reakcija na to je odmah stigla, v.d. predsednika Marko Pantelić je odlučio da napravi „rez“ i smenio je Lazovića, na njegovo mesto dolazi Miloš Đelmaš.

Povodom svih ovih dešavanja je Lazović poslao pismo redakciji „24sedam“ upućeno Marku Panteliću.

– Po osnovu clana 46 Statuta clan IO ima pravo predloga za ukljucenje tačaka u dnevni red. Moj predlog je bio razlog za smenu (kršenje svih zakona i principa). Dopuna se odnosila na dve tačke: regularnost takmičenja Superlige u sezoni 2020/21 i format takmičenja za sezonu 2021/22 – počeo je Lazović pismo.

MN Press

Nastavak prenosimo u celosti:

Nemaš ti Panteliću problem sa Lazovićem, već sa sobom. Tvoja odluka prema čoveku koji vodi bez mrlje klub 23 godine je čin moguć samo ljudima koji poštovanja nemaju. Takva odluka mi čak i te kako prija, mada je zakonski nelegitinma što će se dokazati. Ja fudbalu dajem i od njega ne uzimam. Dva puta su mi oteli osvajanje Kupa, pre tri godine sam na brutalan način ispao iz Superlige. Ali, ova poslednja sezona, tačnije prolećni deo u kom si ti predsednik je genocid, uništenje! Uništeno je baš sve. Zato Panteliću ne očekuj po cenu bilo čega da ću prihvatiti plač uništenih mladih sportista, uništenog kluba, uništene istorije kluba, a sve zbog nameštenih utakmica. Neću to gurnuti ispod tepiha! To rade mali i nemoralni ljudi ili klimoglavci sitnih interesa! Nemaš potrebu da zoveš članove IO i da lobiraš da se ne priča o regularnosti. Nikada se ništa nije sakrilo. Nemoj da praviš sreću na tuđoj muci, to je prokleto! Pokaži hrabrost pa iz fioke izvuci sakrivene prijave UEFA pa donesi odluke kao u Prvoj ligi Srbije ili se sudari sa još boljim odlukama. To što udaraš po već uništenima, to se zove nemoć! E, te “nemoćne” i nepravedno uništene braniću ja i pošteni deo fudbalske Srbije. Moje učešće u fudbalu bez ključnih odluka o spasenju kluba je upitno, ali ono što nikada neće biti upitno jeste poštenje – poručio je Lazović.

Nema sumnje da će predstojeći Izvršni odbor biti u najmanju ruku problematičan.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike