Dragomir Lazović izlazi pred FSS: Tražimo da Rad i Javor ostanu u Superligi

20.05.2021

11:08 >> 12:33

0

Prvi čovek ivanjičkog kluba i Zajednice superligaša i prvoligaša pokreće inicijativu pred sastanak Izvršnog odbora u ponedeljak

Dragomir Lazović izlazi pred FSS: Tražimo da Rad i Javor ostanu u Superligi
Copyright MN Press

Prvi čovek Zajednice klubova Superlige i Prve lige Dragomir Lazović podneće predlog na sastanku Izvršnog odbora FSS u ponedeljak da iz Superlige ispadnu samo četiri kluba, umesto šest, kako je to propozicijama dogovoreno pre starta šampionata 2020/21. Predsednik Javora tvrdi da bi se ovim činom, koji bi vratio Rad i ivanjički klub u elitu administrativnim putem, zadovoljila fudbalska pravda.

– Mi ćemo danas podneti inicijativu kao FK Javor za sednicu Izvršnog odbora FSS koja je planirana za ponedeljak da se preispita takmičenje i da se promeni format takmičenja. Mislimo da treba da ispadnu četiri kluba ove sezone, te četiri kluba sledeće sezone. To je jedini princip koji bi bio pravedan i sportski, da pošteni klubovi ne ispaštaju. Uz nas, jedan od potpisnika inicijative je i FK Rad – rekao je Dragomir Lazović za “Kurir” i dodao:

– Treba ispoštovati sve ljude dobre volje, pre svega u Srbiji, ali i Beogradu, koji ulažu u fudbal. Moj lični stav je da liga u Srbiji treba da broji 16 klubova i da to treba da bude dugoročan format, najviše zbog manjih gradova i centara u Srbiji.

Nakon jučerašnjeg 38. kola, iz Superlige su ispali Bačka, Mačva, Zlatibor, Inđija, Javor i Rad. U Superligu ulaze Radnički iz Kragujevca i Kolubara iz Lazarevca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike