Koronavirus zaustavlja fudbal u Argentini: Niže lige na prinudnoj pauzi

22.05.2021

12:29 >> 12:03

0

FS Argentine pratio preporuke državnih organa tako da do 30 maja neće biti fudbala na lokalu

Koronavirus zaustavlja fudbal u Argentini: Niže lige na prinudnoj pauzi
Copyright Profimedia

Posle neverovatne utakmice Kupa Libertadores između River Plejta i klolumbijskog Santa Fe, koja je prikazala sa kakvim se problemom suočava cela Argentina u borbi sa koronavirusom, reagovala je i država. Vlasti u zemlji “gaučosa” odlučile su da se na kratko zaustave utakmice na lokalu kako bi se na taj način dao doprinos u zaustavljanju širenja epidemije koja iscrpljuje zdravstveni sistem cele zemlje.

Fudbalski savez Argentine odlučio je da zaustavi takmičenja na osam dana, u svim kategorijama i na celoj teritoriji:

– Argentinski fudbalski savez obaveštava javnost da je u cilju praćenja zdravstvenih mera koje je juče najavio predsednik Alberto Fernandez, usmerenih na borbu protiv drugog talasa pandemije Covid 19 koju imamo, odlučio da obustavi odigravanje utakmica u svim lokalnim takmičenja koja organizuje od 20.00 sati danas pa sve do nedelje 30. maja 2021. godine.

Naš Savez sarađuje sa nacionalnim, pokrajinskim i opštinskim vlastima od 20. marta 2020. godine na izradi zdravstvenih protokola čiji je cilj briga o fudbalskoj porodici i društvu uopšte, poštujući svaku odluku koju su doneli naši lideri i epidemioloških stručnjaka. Zbog toga će, u ovom trenutku kada naša voljena zemlja mora učiniti dodatni napor da kontroliše ovu zastrašujuću pandemiju, FSA i svi mi koji činimo fudbal ponovo ćemo pratiti odluke nacionalne vlasti obustavljanjem svih utakmica u lokalnim takmičenjima u trajanju od devet dana – poručili su iz FS Argenitne

Da podsetimo, River Plejt je itzašao na meč Kupa Libertadores sa svega 11 igrača i sa veteranom Encom Perezom kao golmanom. Sa dvojicom debitanata, bez rezervnih igrača, jer se 20 članova profesionalnog pogona nalazi u karantinu zbog bolesti, River je slavio pobedu rezultatom 2:1.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike