Bivši selektor Srbije Havijer Klemente želi da vodi nacionalni tim Baskije

11.12.2020

10:56

0

Bask se založio da njegov da španski region takmiči pod okriljem UEFA i FIFA

Bivši selektor Srbije Havijer Klemente želi da vodi nacionalni tim Baskije
Copyright MN Press

U svađi koja već danima popunjava medijski prostor Španije, između bivšeg selektora Španije i Srbije Havijera Klementea i novinara popularne emisije “El Transistor” Hozea Ramona de la Morena, izlaze nove uvrede, optužbe ali i stavovi koji imaju više veze sa politikom nego sportom, jer omaleni Bask priželjkuje da Baskija dobije svoj nacionalni tim.

Pročitajte i: Mladi srpski fudbaler pozvan u reprezentaciju Rusije

Moreno je u svom poslednjem javnom obraćanju o Klementeu rekao da je kao selektor Španije krio svoju pripadnost Baskiji, a da to danas često ističe. Usledio je i odgovor poznatog trenera:

– Optužio sam ga da je lažov, ali on i dalje laže. Svaki put kad govori o meni ne zna šta bi rekao da bi mi naudio ili iznervirao. Osim što je kukavica, on je i lažov. Sad kaže da sam kao selektor Španijom krio da sam Bask, a tada je govorio suprotno. Nikada nisam pridavao nikakvu važnost tome odakle je čovek. Ja sam Bask, uvek sam to govorio i govoriću i dalje, ali to njemu mu smeta. Optužio me je davno da sam Bask, a sada me optužuje da nikada nisam bio Bask. Jasna je i evidentna demonstracija da je ovaj lik istinski lažov. On je sramota za novinarsku profesiju – kaže Klemente za Marku.

Uprkos svojoj ljubavi prema Baskiji, Klemente u sebi miri i naklonost prema Španiji, bar kada je u pitanju reprezentacija, koju želi da vidi na EP 2021 kako igra u Bilbau.

– Igraće na Evropskom prvenstvu. Jedan sam od onih koji je želeo Španiju u Bilbau. Želim sve najbolje ekipi i selektoru Luisu Enrikeu. Želim vam sve najbolje. Atletik, narod i vlada Baskije zatražili su odlazak Španije u Bilbao. To je dobro za Baskiju i grad da se održi meč evropskog šampionata. Ne mogu biti protiv onog što su ljudi tražili.

Klemente obavlja ulogu selektora Baskije. To je tim regiona, mada bi Klemente voleo da postane nacionalni tim kada to ne bi bilo i političko pitanje:

Pročitajte i: Vreme je za NBA zagrevanje: Srbi spremni – Jokić vežba trojke, Bjelica ne tuguje zbog odlaska Bogdanovića

– Svi želimo da Baskija ima zvaničnu reprezentaciju. Jer imamo svoje igrače i to bi bilo važno za našu zemlju i našu decu. Vidim da će to biti teško ostvariti, jer je to pre političko nego sportsko pitanje. Sama federacija bi se morala složiti jer UEFA i FIFA moraju dati zeleno svetlo – rekao je Klemente.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike