Ovo se čekalo 10 godina: Banja Luka slavi šampiona BiH! (VIDEO)

23.05.2021

18:07 >> 18:12

0

Autor: Adam Štulić

Ovo se čekalo 10 godina: Banja Luka slavi šampiona BiH! (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/TV Arena sport

Banjalučki Borac novi je šampion Bosne i Hercegovine!

Današnjom pobedom protiv Tuzle siti (2:0), “crveno-plavi” su i matematički stigli do druge titule u istoriji, pa će u poslednjem kolu na gostovanju Slobodi u Tuzli igrati bez rezultatskog pritiska.

Golovima Stojana Vranješa i grčkog internacionalca Panajotisa Moraitisa, najveći srpski klub u Bosni i Hercegovini stigao je do šampionske titule posle deset godina pauze!

Ovim trijumfom Borac je zadržao četiri boda prednosti i teoretski kolo pre kraja proslavio osvajanje titule. Banjalučani su nadoknadili ogromnih 13 bodova zaostatka za Sarajevom, koliko je u jednom trenutku iznosila prednost najvećeg konkurenta ove sezone.

Sarajlije će prvenstvenu trku završiti na drugoj poziciji, dok će poslednjih 90 minuta sezone odlučivati ko će na kraju biti treći i četvrti. Ta mesta donose plasman na međunarodnu scenu predstojećeg leta. U odlučujuće kolo Velež ulazi sa 48 bodova, dok po 46 imaju Zrinjski i Široki Brijeg.

Definitivno je jasno da će Radnik morati u niži rang, uz Olimpik, čiji susret sa Krupom danas nije odigrao, te će biti registrovan službenim rezultatom 3:0 za tim iz Krupe na Vrbasu, koja će sa tim trijumfom izboriti opstanak kolo pre kraja.

Tim iz Banjaluke imaće priliku i za drugi trofej u sezoni. Borac će u finalu Kupa BiH igrati protiv Sarajeva u Zenici naredne srede.

Deo šampionskog tima Borca su i igrači koji su karijeru gradili u Srbiji. Bojan Pavlović i Dejan Meleg nosili su dres Crvene zvezde, za Partizan su nastupali Aleksandar Subić, Marko Jovanović i Goran Zakarić, dok je Stojan Vranješ neke od najboljih mečeva u karijeri odigrao u dresu Vojvodine.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike