Lord otišao u penziju! (VIDEO)

03.06.2021

11:28

0

Danski fudbaler Niklas Bendtner objavio da se povlači iz profesionalnog fudbala kao aktivni igrač

Lord otišao u penziju! (VIDEO)
Copyright profimedia

Bivši napadač Arsenala i Juventusa Niklas Bendtner (33) okačiće kopačke o klin. U televizijskom programu “Bendtner & Filin” koji vodi sa suprugom Filin Repstorf, dugogodišnji centarfor Arsenala i reprezentacije Danske najavio je da će karijeru završiti sa 33 godine.

– Nedostaje mi svaki dan, ali takođe sam svestan da u ovom poslu postoji datum kad dolazi kraj. Mislim da ću potrošiti mnogo vremena da shvatim da je sada zaista gotovo. Sad ću pronaći nešto drugo, nešto što će mi pružiti ono što mi je fudbal davao svih godina – rekao je Bendtner.

Niklas Bendtner stigao je u leto 2004. godine u Arsenal, kao zvezda u usponu.

Prvo je pozajmljen Birmingemu, da bi posle devet godina igrao pod komandom Arsena Vengera u Arsenalu. Legenda kaže da zbog njega Nikola Žigić nije došao iz Crvene zvezde na Emirejts, jer francuski stručnjak nije želeo da gomila igrače sličnih fizičkih karakteristika.

Procena o tome da će osam godina mlađi Danac biti bolji od Srbina nikada nije potvrđena na terenu.

“Lord”, kako su ga zvali novinari i navijači na ostrvu, postigao je samo 32 golova za Arsenal na 132 nastupa, a iza njega ostao je i jedan osvojeni trofej  u FA kupu.

Poslednje dane igračke karijere proveo je u amaterskim klubom Tarnbi FF, a pre toga pokušao je da se nametne i u Kopenhagenu 2019. godine.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike