Ruse užasnula provokacija iz Belgije: Čak i bez De Brujnea i Vitsela, Rusija mora biti uništena!

12.06.2021

09:38 >> 09:45

0

Naslov iz belgijske štampe citira se u ruskim medijima pred večerašnji duel dve selekcije u Sankt Peterburgu

Ruse užasnula provokacija iz Belgije: Čak i bez De Brujnea i Vitsela, Rusija mora biti uništena!
Copyright Belgija/ Profimedia

Derbi dana na EURO 2020 između Belgije i Rusije u grupi B (21.00) biće pravi test sposobnosti za “crvene đavole” u momentima kada na sredini terena neće imati dva ključna igrača – Kevina de Brujnea i Aksela Vitsela.

Nijedna od poluga selektora Roberta Martineza nije uspela da se oporavi do uvodnog susreta sa Rusima u Sankt Peterburgu, pa je veliko pitanje kako će njihova igra izgledati ako zdravstveno stanje dvojice asova ostane nepromenjeno. Martinez tvrdi da ih situacija sa De Brujenom i Vitselom nije poremetila.

– Uzbuđeni smo! Kada smo ušli u avion shvatili smo da je turnir počeo. Svako je usredsređen na svoj zadatak, želimo da uživamo na terenu. Rusiju dobro poznajemo, nema tajni među ekipama. Naš rival ima veliko iskustvo, igraju na različite načine, ali mi smo spremni – rekao je španski stručnjak.

Profimedia

Uz dva personalna problema, Martinez je morao da reši još nekoliko dilema prilikom sastavljanja ekipe. Niko sa sigurnošću ne može reći da li će prednost dobiti Vermalen ispred Denajera i hoće li se u slučaju izbora između Dokua i Mertensa opredeliti za mladost ili iskustvo.

Doku je spreman. Ne treba da se gledaju njegove godine. Ima ih 19, ali je iskusan kao igrač. Mnogo je napredovao od debija. Može da startuje i da postigne gol, ali na ovom turniru nije bitno ko počinje kad postoji pet zamena. Poenta je da su svi spremni i da mogu igrati.

Vitsel i De Brujne ostali su u zemlji da treniraju i oporavljaju se od povrede:

– Tamo prate individualni program. Nisu dovoljno oporavljeni da bi igrali, ali zadovoljan sam njihovim napretkom. Vitsel je definitivno u selekciji od 26. On već trenira sa grupom i dobro mu ide. Mislim da neće propustiti mnogo nakon ovog meča. De Brujne je takođe juče odvojeno trenirao. Mislim da će uskoro biti u prilici da igra bez problema – rekao je Martinez.

Ruski mediji daju veliki publicitet naslovu iz belgijske štampe da bi i bez dvojice standardnih igrača “đavoli” morali da trijumfuju:

– Čak i bez Edena Azara, De Brujnea i Vitsela, Rusija mora biti uništena: razlika je u klasi – napisali su u “Nieuvsbladu”.

Prema prognozama dva tima bi mogla da istrče u sledećim sastavima:

Belgija (3-4-2-1): Kurtoa – Aldervereld, Vertongen, Denajer – Menije, Timelmans, Dendoker, Karasko – T. Azar – Mertens – Lukaku. Selektor: Roberto Martinez.

Rusija (3-4-2-1): Šunin – Semjonov, Džikija, Kudrašov – Karavajev, Zobnin, Odžojev, Žirkov – Aleksej Mirančuk, Golovin – Dzjuba. Selektor: Stanislav Čerčesov.

U ostalim mečevima dana sastaju se:

Grupa A, Vels – Švajcarska (15.00)

Vels (3-4-3): Vord – Mifam, Rodon, Dejvis – Roberts, Remzi, Morel, Dejvis – Bejl, Vilson, Džejms. Selektor: Robert Pejdž.

Švajcarska(3-4-1-2): Zomer – Elvedi, Akandži, Šar – Mbabu, Džaka, Frojler, Rodrigez – Šaćiri – Seferović, Gavranović. Selektor: Vladimir Petković.

Grupa B, Danska – Finska (18:00)

Danska (4-2-3-1): Šmajhel – Vas, Kristensen, Kjer, Mele – Hojbjerg, Dilejni – Poulsen, Eriksen, Brajtvajt – Vind. Selektor: Kasper Hjumland.

Finska (3-5-2): Hradecki – Toivio, Arajuri, Vaisanen – Rajtala, Lod, Sparv, Kamara, Soiri – Fors, Puki. Selektor: Marku Kanerva.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike